Johanne Schmidt opfordrer socialdemokrater og SFere til at sige fra

26. februar 2013 15:46 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Johanne Schmidt opfordrer socialdemokrater og SFere til at sige fra

Det er tid til at sige fra over for regeringen, lyder det fra Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), efter at de økonomiske ministre tirsdag har fremlagt en vækstpakke, der giver skattelettelser til erhvervslivet.

 

»Jeg ved, at rigtig mange socialdemokrater og SFere ikke er enig i det her. Jeg håber, at mange vil være med til at lægge pres på regeringen for at opgive deres planer om at stjæle fra arbejdsløse og studerende for at give meningsløse selskabsskattelettelser. Det er nu, der skal siges fra. Ellers tror jeg løbet er kørt for denne regering,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun mener, at regeringens udspil er »hamrende asocialt« og risikerer at »dræbe« job i stedet for at skabe job, fordi regeringen lægger op til at bremse stigningen i det offentlige forbrug, så det holdes nede på en 0,6 procents stigning i stedet for den planlagte offentlige vækst på 0,75 procent.

»Hvis man tager penge, som skulle have været brugt til offentlige investeringer og i stedet bruger dem på selskabsskattelettelser, så koster det tusindvis af arbejdspladser. Og det er ifølge regeringens egne tal. Dermed er der ikke tale om en jobskaber, men om en jobdræber,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Skattelettelserne skal ifølge regeringen komme i form af lavere afgifter på for eksempel emballage og spildevand, og så skal selskabsskatten sænkes fra 25 til 22 procent.

»Alle økonomer er enige om, at selskabsskattelettelser er en af de dyreste måder overhovedet at skabe job. Alligevel vælger regeringen præcis den løsning. Det er uforståeligt,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu