Johanne Schmidt stiller ultimative krav til Corydon

28. februar 2013 13:59 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Johanne Schmidt stiller ultimative krav til Corydon
Billede mangler

Når Enhedslisten torsdag eftermiddag stiller til forhandlinger om regeringens vækstplan, så har partiet syv krav med til finansminister Bjarne Corydon (S).

 

Politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) siger til politiken.dk, at kravene er ultimative.

»Det kan du bande på, de er. Enhedslisten kommer aldrig nogensinde til at lægge stemmer til, at man stjæler fra de studerende og arbejdsløse for at gøre aktionærerne i de store selskaber rigere. Jeg tror sådan set heller ikke, at nogen i dette land regner med, at Enhedslisten vil støtte det,« siger hun til politiken.dk.

De syv ultimative krav lyder som følger:

Der må ikke skæres i SUen; kontanthjælp for unge må ikke forringes og forsørgerpligten skal ikke udvides; nul selskabsskattelettelser; et offentligt forbrug på mindst 0,8 procent og ingen nedskæringer i kommunal velfærd; eventuelle omlægninger af afgifter og erhvervsstøtte skal bidrage til miljøet; det kommunale anlægsloft skal ophæves; dagpengesystemet skal reformeres.

Johanne Schmidt-Nielsen erkender, at Enhedslisten med de syv krav på forhånd mere eller mindre melder sig ud af forhandlingerne.

»Jeg tror, det er ret åbenlyst for enhver, at regeringens udspil ikke er en invitation til forhandlinger med Enhedslisten. Der er en grund til, at både Lars Barfoed (K) og Lars Løkke (V) går rundt med smil op til begge ører. Men det er ikke vedtaget endnu. Regeringen har stadig mulighed for at komme på bedre tanker, og i så fald står Enhedslisten klar,« siger Johanne Schmidt-Nielsen til politiken.dk.

Enhedslisten mødes med Bjarne Corydon klokken 16.30.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu