Jomfruhummere møder fem professionelle kokke

28. maj 2014 21:01 | Af: Redaktionen, newsbreak.dk
 
Jomfruhummere møder fem professionelle kokke
Læsø Spisehus sælger deres berømte fiskefrikadeller.

Mange glade gæster kommer til Jomfruhummerfestival i Østerby Havn.

Østerby Havn bliver igen år ramme om den 11. Jomfruhummerfestival, der finder sted lørdag 2. august.

Festivalen bliver åbnet af journalist og forfatter Jes Dorph-Petersen, som i den nye bog Ø-Kuller under overskriften Barndommens Rejse siger:

”Om sommeren er der et helt fantastisk lys på Læsø og jeg har aldrig set noget flottere. Der er for mig noget nostalgi i at komme her, øen forandrer sig meget lid og det er ligesom en tidslomme.”

Her vil fem danske dygtige mesterkokke blive udfordret i konkurrencen om ”Den Gyldne Jomfruhummerklo”:

Køkkenchef Brian Mark Hansen fra Michelin restauranten Søllerød Kro, tidligere Ruths Hotel i Skagen og Kong Hans Kælder og som blev nr. 1 til Årets Vildtret i 2013 skal konkurrere mod køkkenchef Jonathan Kjølhede Berntsen fra Michelin restauranten CLOU i København.

Han har tidligere arbejdet på Grønbech og Churchill, Berntsens Ballade og restaurant Premisse. Han vandt i 2013 The 5th COPA JEREZ i Spanien sammen med sin tvillingbror Alexander.

De øvrige deltagere er souschef Casper Sobczyk fra Restaurant ET, årets Basserie 2011 og tidligere på Kødbyens Fiskebar (Bib Gourmand) og Kastrup Strandpark.

Thomas Wetle Andersen fra Badehotel Strandgaarden på Læsø og tidligere Club Royal ”Den Kongelige Yatch Club” og Gourmethuset Store Børs.

Og souschef Peter Møller fra Hotel Frederiksminde i Præstø og tidligere Skovshoved Hotel og været finaledeltager i DM for smørrebrød.

De fire erfarne dommere er Per Mandrup fra Agro Tech, kogebogsforfatter og fritidslæsøbo Helle Brønnum Carlsen, Jan Hurtigkarl fra Mielke & Hurtigkarl og en svensk gæstedommer, Mathias Kroon fra det anerkendte svenske gourmetmagasin MAT & VENNER vil sammen bedømmer retterne ud fra: Helhedsindtrykket, komposition og harmoni, smagsharmoni, nyhedsværdi og kreativitet.

Forfatteren Asgar Snack vil under festivalen fremsige nye tekster fra sin og fotograf Lars Gundersens nye bog ”Lutter Læsø”, der vil blive solgt på Læsø Turistbureaus stand.

Fotograf Lars Grundersen har i flere år været festivalens hoffotograf og har blandt andet fotograferet til Helle Brønnum Carlsens Jomfruhummerkogebog ” LÆSØS GULD” der udkom i ny udgave i 2013 på dansk, engelsk og tyske med opskrifter og billeder fra de tidligere års festivaler.

Mens kokkene dyster omgivet af en mur af interesserede tilskuere, kan de besøgende opleve hummer- og fiskespecialiteter i topklasse på festivalpladsen, hvor der bliver disket op med alt, hvad hjertet kan begære af lækkerier.

Fra Food College Aalborg, Strandgaarden Badehotel, NemMad.nu, Hotel Lærkely, Hotel Nygaard / Hotel Havnebakken, Læsø Spisehus i Østerby, Flæk en Hummer, og fra festivalens egne boder med hummer, øl, vin og kaffe.

Som noget nyt har Læsø Fiskeindustri A/S sin egen stand med oplysninger om jomfruhummerfiskeriet, ligesom der vil være mulighed for at komme ombord i et jomfruhummerfiskefartøj og hver 45. minut være rundvisning i produktionslokalerne på Læsø Fiskeindustri A/S.

Tilmelding og køb af billetter ved Læsø Turistbureaus bod på pladsen.

Under festivalen vil et hold Skånske folkedansere, med en fortid indenfor restaurationsbranchen danse på festivalpladsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu