Jonathan er en ny rollemodel

3. marts 2013 21:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Jonathan er en ny rollemodel
Billede mangler

Først var der Michael Maze. Nu er der Jonathan Groth.

 

Dansk bordtennis’ har fået en ny rollemodel i den 20-årige Bundesligastjerne, som genvandt sit danske mesterskab.

I en af de bedste finaler nogensinde vandt han i Odense over sin makker fra EM-sølvdoublen, Kasper Sternberg, 4-2.

– Ligesom Michael gjorde det i sin tid, har Jonathan vist, at det kan lade sig gøre. Han rejste tidligt til Tyskland for at satse fuldtud på sin sport og har fået succes, siger DBTUs sportschef, Peter Sartz.

– Selv om han kun spillede på 80-90 procent af sit optimale i DM, spillede han på højt internationalt niveau. Han var bagud 0-2 i semifinalen mod Christian Kongsgaard og blev også presset hårdt mod en stærkt spillende Kasper Sternberg, men viste en stærk psyke. Det er en sejr, der styrker Jonathans selvtillid. I mine 17 år i Danmark har jeg set mange gode kampe mellem danske spillere. Finalen var i top-3.

Jonathan Groth er i år avanceret til nr. 130 på verdensranglisten, men det er kun et skridt på vejen. Top 100 er inden for rækkevidde i år, og Peter Sartz vurderer hans potentiale til top-20.

Det var en glad Jonathan Groth, som fik guldet overrakt af den tidligere fynske bordtennisspiller, erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen.

– Jeg synes selv, det var en finale, der havde det hele. En kamp på højt niveau med mange gode dueller, siger han.

– Sejren betyder utrolig meget for mig. Selvfølgelig er dén sidste år speciel, fordi det var mit første DM, men dén her er lige så vigtig.

Om sin rolle som et forbillede for den ny, fremstormende generation af danske bordtennisspillere siger han:

– Det er ikke noget, jeg tænker så meget på, men kan jeg inspirere unge talenter til at give sig selv en chance og satse 100 procent, er jeg glad.

For Jonathan Groth er det store internationale mål i år det individuelle VM til maj i Paris.

Også Kasper Sternberg havde stor ære af kampen, og når Michael Maze vende tilbage til efteråret efter sin hofteoperation, har Danmark et hold, der igen vil snakke med i toppen af Europa.

Kasper Sternberg førte i første sæt 10-6 (tabte 11-13) og vandt andet 11-6.

– Jeg ærgrer mig over, at jeg ikke kom foran 2-0, men også senere presser jeg ham. Den kunne være gået til begge sider. Jeg er tilfreds med mit spil, men skuffet over resultatet, siger han.

Peter Sartz kunne desuden glæde sig over en håndfuld meget lovende junior- og drengespillere med talent og vilje til at tage springet.

Mie Skov viste igen, at hun er en klasse bedre end de næstbedste i dame single. Hun vandt sin niende titel i dame single på ti år.

Finalesejren over Mie Jacobsen blev på 4-1, men kampen kunne være blevet mere spændende, hvis Mie den Yngre ikke havde fået en mindre forstrækning i benet i andet sæt efter at have vundet første med 11-8.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu