ANNONCE

Jordemoder dømt: Snød det offentlige for 300.000

2. juni 2020 21:44 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Region Sjælland blev ført bag lyset ved fødekliniks angivelse af fostres alder, fastslår Retten i Næstved.

Jordemoder dømt: Snød det offentlige for 300.000
Mange gange gav en fødeklinik fejlagtige oplysninger om et fosters såkaldte gestationsalder, da der skete omvisitering fra klinik til sygehus. På den og andre måder blev Region Sjælland svindlet for 295.500 kroner, har Retten i Næstved slået fast. Kvinden på billedet har intet med sagen at gøre. (Arkivfoto) Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix

En jordemoder og en fødeklinik er tirsdag blevet fundet skyldige i en stribe tilfælde af bedrageri over for Region Sjælland.

Det skriver Retten i Næstved på sin hjemmeside.

Retten i Næstved har idømt jordemoderen fængsel i otte måneder. Hun undgår dog et ophold i en celle. Straffen gøres nemlig betinget af, at hun udfører samfundstjeneste i 150 timer.

Ud over bedrageri er hun også fundet skyldig i dokumentfalsk.

Samtidig er fødeklinikken, som er et anpartsselskab, blevet idømt en bødestraf på 200.000 kroner.

Den usædvanlige sag har været behandlet under flere retsmøder, og såvel klinikken som jordemoderen har nægtet sig skyldige.

23 tilfælde af bedrageri

Det var en enig domsmandsret, der fandt de to skyldige i i alt 23 forhold af bedrageri. Derudover også seks forhold for dokumentfalsk over for Region Sjælland.

Det var sket i forbindelse med “afregning for levering af graviditetsundersøgelser, fødselsforbere-delse samt fødsels- og barselshjælpsydelser”.

Regionen og fødeklinikken havde en aftale om levering af ydelserne til bestemte takster.

I 15 af bedrageriforholdene var der tale om fakturering til en højere takst, end klinikken var berettiget til, eller tilfælde hvor der ikke var krav på betaling, og i otte af forholdene var der tale om, at klinikken fakturerede for den samme ydelse to gange.

Forholdene omkring dokumentfalsk vedrørte blanketter, der skulle underskrives at patienter.

Her fandt retten det bevist, at de underskrifter var falske.

“Selvom det ikke var tilstrækkeligt bevist, at direktøren havde positiv viden om, at der var faktureret forkert, fandt retten, at direktøren ved sin virksomhedsførelse med manglende kontrol af fakturering måtte have anset det for en nærliggende mulighed, at fakturering var forkert.  Direktøren var derfor skyldig i tiltalen i de nævnte forhold”, skriver retten.

Da direktøren var fundet skyldig, blev fødeklinikken, der er et anpartsselskab, også pålagt strafansvar efter straffelovens § 306.

Der var rejst tiltale for i alt 34 forhold. Fødeklinikken og direktøren blev frifundet i tre forhold om bedrageri og to forhold om dokumentfalsk.

Direktøren blev straffet med fængsel i otte måneder, der blev gjort betinget med en prøvetid på et år med vilkår om udførelse af ulønnet samfundstjeneste i 150 timer.

I alt var der begået bedrageri for 295.500 kroner.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu