ANNONCE

Jordemoder: Fødslen gik fint

24. januar 2012 12:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Jordemoder: Fødslen gik fint
Billede mangler

Fødslen var allerede godt i gang, da prinsesse Marie ankom til Rigshospitalet klokken fire i nat.
Det fortæller afdelingsjordemoderen, der var til stede under fødslen, til Newspaq.
“Fødslen skred frem i det tempo, som man kan forvente af en andengangsfødende. Det vil sige, at man udvider sig cirka en centimeter i timen,” fortæller Birgitte Hillerup.
Forløbet var ganske almindeligt og udramatisk, og der var ingen uforudsigeligheder, da prinsparrets første datter kom til verden. Det var også en hurtig fødsel, det tog kun godt fire timer, fra parret var ankommet til Rigshospitalet, til fødslen var gennemført.
“Fødslen varede seks til syv timer i alt, og den er endt på bedste vis,” fortæller Birgitte Hillerup, der har været med til seks andre royale fødsler.
Rigshospitalets klinikchef, Morten Hedegaard, kunne oplyse, at den nyfødte prinsesse er kommet til verden med fuld Apgar Score. Det er et tal, der måler nyfødtes tilstand, og her var der altså ingen grund til bekymringer.
Den lille prinsesse vejer 2.930 gram og måler 49 centimeter. Hun kom til verden klokken 8.27.
Rigshospitalet var hurtigt ude med en gave. En stor buket blomster blev bragt til fødestuen allerede få minutter efter, at prins Joachim havde overbragt nyheden. Det er normal procedure, når de kongelige føder, mens de andre nybagte mødre ikke har udsigt til hverken blomster eller chokolade.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu