ANNONCE

Journalist sigtet for at smugle ni kg kokain

13. januar 2012 13:31 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Journalist sigtet for at smugle ni kg kokain
Billede mangler

En i forvejen stor dansk sag om narkosmugling voksede sig onsdag endnu større.
En 36-årig herboende jordansk mand blev anholdt i Københavns Lufthavn, og han er nu sigtet for at have planlagt og koordineret indsmuglingen af mere end et kilo kokain fra Peru, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.
Manden er dermed den 12. person, der anholdes i en narkosag, som kom frem i slutningen af juni 2011.
Og anholdelsen betyder, at sigtelserne mod en 37-årig freelancejournalist – og den nu anholdte formodede medbagmand – vokser yderligere.
Journalisten er – med den nye fangst – nu sigtet for i en periode fra midten af 2010 til i midten af 2011 at have planlagt, koordineret, solgt og medvirket til indsmugling af mere end ni kilo kokain fra Peru.
Desuden er han sigtet for at have anvendt en dansk statsborger som kurér tre gange siden midten af 2010. Denne danske statsborger er i øjeblikket fængslet i Peru for forsøg på at smugle et kilo kokain til Danmark for journalisten.
“Det er en stor og meget grov sag med indsmugling af så store mængder af hård narkotika. Nu har vi fanget dem, vi har ledt efter, og det er meget tilfredsstillende,” siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra afdelingen for organiseret kriminalitet i Københavns Politi.
“Med den seneste anholdelse vurderer vi, at vi kan lukke efterforskningen. Vi mangler blot sagsbehandlingen af den senest varetægtsfængslede. Størstedelen af sagskomplekset er for nogle uger siden overdraget til anklagemyndigheden med henblik på juridisk vurdering,” forklarer politikommissæren videre.
Den 36-årige mand blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør og er nu varetægtsfængslet i 27 dage.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu