ANNONCE

Journalist: Thorning advarede mod spindoktor

28. august 2012 15:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Journalist: Thorning advarede mod spindoktor
Billede mangler

Det er et langt og tæt samarbejde mellem journalisten Jan Kjærgaard og spindoktoren Peter Arnfeldt, der bliver udrullet for Skattekommissionen på dens første dag.
Kjærgaard hævder, at Arnfeldt, der var rådgiver for daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V), var parat til at lække fortrolige oplysninger om den skattesag, daværende statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnock, var igennem i 2010.
Men halvvejs gennem afhøringsdagen er kommissionen ikke nået til det afgørende punkt endnu.
Til gengæld har Kjærgaard, der er kommissionens første vidne, beskrevet, hvordan han ved flere lejligheder har samarbejdet med Arnfeldt om historier.
Samarbejdet fik Kjærgaard til at antage, at spindoktoren måske ville lade ham se den ni sider lange afgørelse fra Skat, som Thorning ikke ville offentliggøre dengang.
Efter at Thorning-Kinnock-parrets skattesag var afgjort, talte Arnfeldt og Kjærgaard om afgørelsen.
– Han sagde, at han var irriteret over, at Helle fremstod clean, når hun slet ikke var det, siger Kjærgaard om samtalen med Arnfeldt.
– Der står utroligt belastende ting om Helle i den afgørelse, sagde spindoktoren ifølge Kjærgaards gengivelse.
Ekstra Bladet har ikke båndoptagelser af samtalerne, men Jan Kjærgaard siger, at de dokumenter, han har indleveret til kommissionen, er direkte båndudskrifter, ikke blot notater. Men han erkender, at han ikke har udskrevet hele samtalen.
Kjærgaard skrev efterfølgende en artikel, hvor han hævdede, at der stod, at afgørelsen rejste problemer omkring Stephen Kinnocks arbejdsrelaterede møder i København.
De kunne betyde, at han alligevel skulle betale dansk skat. Arnfeldt bekræftede ifølge Kjærgaard de oplysninger.
Men efter artiklen fik journalisten en usædvanlig opringning.
– Jeg får en opringning fra Helle Thorning selv. Hun fortæller mig, at jeg nok skal passe på min kilde. Hun udfritter mig ikke. Men hun siger, de misinformerer mig, beretter Kjærgaard fra vidneskranken.
I lørdags offentliggjorde Helle Thorning-Schmidt alle de ni sider med Skats afgørelse. Det var ifølge Kjærgaard første gang, han selv så afgørelsen. Og han måtte sande, at der ikke var nogen belastende oplysninger om Kinnocks arbejdsrelaterede møder i Danmark.
Men kommissionen spiser altså frokost i fortsat uvidenhed om, hvad der egentlig skete, da Arnfeldt skulle have forsøgt at lække selve afgørelsen. Den forklaring kommer sandsynligvis i eftermiddag.
Som kommissionens formand, Lars E. Andersen, udtrykte det før pausen i afhøringen af Kjærgaard:
– Vi må nok indstille os på at få meget lange svar.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu