Juan Carlos’ svigersøn i retten for million-svindel

23. februar 2013 16:50 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Juan Carlos’ svigersøn i retten for million-svindel
Billede mangler

SPANIEN: Den spanske konges svigersøn, Iñaki Urdangarin, blev lørdag fremstillet for en dommer på Mallorca, tiltalt for skattesnyd for op mod seks millioner euro.

 

Iñaki Urdangarin, der er tidligere håndboldstjerne og gift med kong Juan Carlos’ datter Cristina, beskyldes for at have bestukket sig til at vinde offentlige kontrakter som event-arrangør på Mallorca og andre steder i Spanien. Han blev anholdt i 2011.

Over for dommeren gjorde 45-årige Urdangarin det indledningsvist klart, at kongehuset ikke havde nogen andel i de aktiviteter, han anklages for at have stået bag.

»Tværtimod anbefalede kongehuset, at jeg standsede alle tvivlsomme aktiviteter, da anklagerne opstod, hvilket jeg gjorde,« sagde Urdangarin ifølge unavngivne kilder citeret af Reuters.

Der var massivt politiopbud foran retsbygningen, og et par hundrede mennesker var mødt op med protestbannere med slagord mod kongehuset.

Afhøringen lørdag foregik for lukkede døre. Hvis Urdangarin kendes skyldig i anklager om korruption og bedrageri, kan han se frem til både bøder og fængselsstraf.

Kongehuset har forsøgt at distancere sig fra Urdangarin, hvis officielle titel er Hertug af Palma. Fotos af Urdangarin er blevet slettet fra kongehusets hjemmeside, og han er ifølge Reuters blevet udelukket fra den kongelige familie for mere end et år.

Sagen mod Iñaki Urdangarin menes at være en af hovedårsagerne til den svindende opbakning til det spanske kongehus gennem de senere år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu