Jubii, vi rammer årets varmeste dag

25. juli 2012 10:34 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Jubii, vi rammer årets varmeste dag
Billede mangler

For de varmehungrende danskere er der godt nyt, for tirsdagens varme fortsætter et par dage endnu, og får tilmed et nøk opad.
Vagtchefen ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Bill Vejdegren, forventer således, at tirsdagens barometermæssige højdepunkt med 28,4 grader – som blev målt ved Nakkehoved i Nordsjælland – bliver slået med en enkelt eller to streger onsdag.
– Vi forventer årets hidtil varmeste dag. Vi regner med, at man fint kan nå op på 30 grader og måske lidt over. Der vil være lokale forskelle, men generelt vil der være varmt over hele landet, siger Bill Vejdegren.
Ved kysten bliver det lidt koldere, fordi vandet stadig er forholdsvis koldt, men hvis man vil til stranden, skal man dog ikke blive skræmt. Vandets temperaturer stiger nemlig hastigt i takt med de varme dage.
I øjeblikket ligger temperaturerne i eksempelvis Grenaa på 16-18 grader. Og det er målt lidt ude i vandet, så det vil være varmere inde på det lave vand.
– Der, hvor børnene skal rende og plaske i vand, er det varmere. Og det stiger hurtigt for tiden, fordi vi har solskin hele dagen og varme omkring de 30 grader.
– Men hvis man vil vide mere om de lokale temperaturer, kan man gå ind på hjemmesiden over DMI’s strandvejr og få et hurtigt overblik, inden man kører mod stranden, siger Bill Vejdegren.
Det varme vejr bliver ved et par dage endnu, men lørdag er det angiveligt slut. Danmark ligger konstant i nærheden af den grænse, der adskiller varm og kold luft, og lige for tiden har et højtryk presset grænsen op mod Norge.
Selvom temperaturerne altså dykker igen i weekenden, så skal man ikke nødvendigvis kaste badehåndklædet tilbage i skabet.
Varmen kan nemt komme igen, og det kan tilmed blive varmere end onsdagens 30 grader.
– Vi har altså stadig en sommermåned tilbage. Og man skal lige huske på, at den varmeste måned nogensinde var i august 1997, siger Bill Vejdegren.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu