ANNONCE

Jubilæum: Fire årtier på tronen

14. januar 2012 12:34 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Jubilæum: Fire årtier på tronen
Billede mangler

Hundredvis af avisartikler, tv-programmer, billedserier og sågar et historisk live-interview. Dronning Margrethes jubilæum understreger den danske stolthed over monarkiet.
En kold januarmorgen trådte kronprinsesse Margrethe frem på Christiansborgs balkon. Mindre end et døgn efter sin faders død stod hun foran sit folk. Med triste øjne under det sorte sørgeslør kiggede hun nervøst ud over den store plads. Tusindvis af mennesker var mødt op for at hylde den nye regent. Det er fyrre år siden nu.
Historien minder ikke om et H. C. Andersen-eventyr; den generte datter, der som ung, uerfaren og overvældet skulle løfte arven efter en folkelig og elsket konge. Margrethe voksede med opgaven, og det danske folk er vokset med tiden. Fra protestånd gennem oliekriser, internet og forandringsparathed. Til der, hvor vi står nu. Midt i økonomisk krise, facebook og globalisering.
Det var ikke givet, at kongehuset kunne følge med, men de festligheder, der har udspillet sig i den forgangne uge og kulminerer i dag, vidner om, at monarkiet stadig lever. Og lever godt.
91 procent af danskerne er enige eller overvejende enige i, at Dronningen er en værdig repræsentant for Danmark og 79 procent føler, at kongehuset har formået at følge med tiden.
Om det er skilsmisser, skiture eller opsange mod dumsmarte bemærkninger, der har bevaret respekten fra og forbindelsen til det danske folk, melder tallene fra Berlingske intet om. Et er sikkert; når hele den kongelige familie søndag klokken 12 træder ud på Amalienborgs balkon, vil folket stå klar til at hylde Dronningen med et ønske om, at hendes regeringstid varer livet ud.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu