ANNONCE

Millioner af julegaver blev købt på nettet

23. december 2014 08:30 | Af: Ritzau Fokus
 
Millioner af julegaver blev købt på nettet
Årets julegaver kommer i stigende grad med posten.

Årets julegaver kommer i stigende grad med posten. Foto: JOHAN MIKKELSEN/POLFOTO

Netbutikker har julelys i øjnene, for julegaverne købes på nettet. Antallet af pakker stiger med en tredjedel.

Syv ud af 10 netbutikker har større julesalg i år end i 2013. Til hverdag ligger danskernes handel på nettet på 20 procent af forbruget – men i julen kører nethandlen i et lidt højere gear.

Og det samlede julesalg på nettet runder to milliarder kroner i år, og dermed går hver fjerde gavekrone til en gave købt på nettet, viser en undersøgelse fra Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH).

– Vores forudsigelser om en julehandel på nettet på over to milliarder kroner holder stik. Så det er en rigtig god jul for e-handlen, siger administrerende direktør Annette Falberg, FDIH.

– Næsten halvdelen af netbutikker svarer i vores undersøgelse, at salget i år er over deres budget. Og faktisk siger hver femte butik, at deres julesalg er 15 procent eller højere end budgettet, siger hun.

Tre ud af 10 butikker – svarende til 29 procent – vurderer i undersøgelsen, at deres julesalg ligger mere end en fjerdedel over salget i 2013.

Og fire ud af 10 har øget salget med seks til 24 procent. Blot to ud af 10 butikker svarer, at julesalget er på niveau med 2013.

Samlet har over halvdelen af danskerne købt julegaver på nettet i år. Og den større omsætning betyder også, at der sendes flere pakker ud. I år er antallet af sendte pakker steget med 37 procent i forhold til 2013, viser FDIHs seneste tjek hos butikkerne.

Det største tryk på nethandlen lå i starten af december frem til 15. december, hvor sidstnævnte blev den største e-handelsdag. Herefter er salget langsomt klinget af frem til den sidste weekend 20.-21. december, hvor de sidste julegaver bestilles.

Samlet regner FDIH med, at danskerne i 2014 vil bruge 72-74 milliarder kroner på nettet inden for de mest almindelige forbrugskategorier, og det er en stigning på 15 procent i forhold til 2013, hvor forbruget lå på cirka 63 milliarder kroner.

/ritzau/

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu