ANNONCE

Julegave: Søren Ryge topper hitlisterne

15. december 2011 07:32 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Julegave: Søren Ryge topper hitlisterne
Billede mangler

Selvom Søren Ryge i årevis har været på toppen i sine egne programmer så er det først nu han for alvor topper – på hitlisterne.
 
Dermed kan mange danskere se frem til at have Søren Ryge – eller i hvert fald en del af ham – under juletræet i år.
 
Det er Søren Ryges ”Ti gode historier”, der ifølge IFPI, Danmarks officielle hitliste, har gjort Søren Ryge populær. I fire uger i træk har den været den mest solgte tv-serie-dvd i Danmark – også mere solgt end populære dramaserier som ’Matador’ og ’Huset på Christianshavn’.
 
Tusindvis af danskere kan formentlig se frem til at få Søren Ryge under træet. For siden DR Multimedie udgav dobbelt-dvd’en den 31. oktober med for eksempel Bette Anna, smeden Eigil samt Ketty og Jens, der samler på henholdsvis spisestel og traktorer, har over 30.000 investeret i de ti udsendelser fra DR1 fra 1992-2007.
 
”Der har været en helt utrolig interesse for at få fat i Søren Ryges programmer på dvd. Den første dvd med ’Anders & Julius’ blev solgt i over 50.000 eksemplarer, og noget at forklaringen skal nok findes i, at der er en voksende interesse for personportrætter og dokumentarer på dvd. Udover det handler det måske også om nostalgi, hvilket en af vores andre store succeser – Clausen og Haugaard – vidner om,” siger Maiken Maigaard, der er redaktør for fakta og livsstil i DR Multimedie.
 
Hun tilføjer, at det samtidig ser ud til, at mange også gerne generelt vil have Søren Ryges programmer i dvd-afspilleren.
”Allerede nu er vi i gang med at overveje, hvad den næste Ryge-titel skal være,”  forklarer Maiken Maigaard.
 Man har da skam i livet
Selv siger Søren Ryge:
”Jeg har bare valgt 10 programmer, som jeg er helt sikker på er langtidsholdbare, er rigtigt gode, og som mange, mange danskere gerne vil se igen og igen og igen. Hvorfor de er gode, må andre sige. Man har da skam i livet.”
 
I det hele taget tyder meget på, at der kommer mange DR-programmer på dvd i pakkerne i år, for DR Multimedies udgivelser præger i høj grad IFPI’s liste over de mest solgte tv-serie-dvd’er, hvor DR i uge 49 sad på de fem øverste pladser.
 
Efter Søren Ryge på førstepladsen kommer Niels Hausgaard og Erik Clausen-kultserien ’Sære scener fra land og by’ fra halvfemserne, mens ’Matador’ i 2009-udgaven for 78. uge i træk kom på listen – nu på en tredjeplads. ’Bonderøven sæson 1-3’ var den 4. mest solgte, mens ’Huset på Christianshavn’ snuppede femtepladsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu