Julemad for 1,5 mia. kr. i skraldespanden

3. december 2012 10:32 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Julemad for 1,5 mia. kr. i skraldespanden
Billede mangler

Julemåneden er en højaktuel tid for madspild.
 
God, spiselig mad til en værdi af 1,53 mia. kr. – eller 933 kr. per gennemsnitsfamilie. Så meget smider danske husholdninger ud i december ifølge beregninger fra Landbrug & Fødevarer.
 
Detailhandelsomsætningen på fødevarer ligger ca. 18% højere i december end gennemsnittet for de øvrige måneder – og dette betyder også et større udsmid af mad.
 
– Grøntsager, mejeriprodukter og brød er det, som normalt havner i danskernes skraldespande, men i julemåneden ryger også kød ud, siger Klaus Jørgensen, Chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer.
 
– Dog er der noget, der tyder på, at detailhandlens omsætning er faldende som følge af den økonomiske krise. Det vil i de kommende år resultere i mindre madspild.
 Få mere ud af mindre
Forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad råder danskerne til bedre og mere realistisk planlægning inden juleindkøbet samt at forsøge at undgå Julens madspild: 
 
Tænk “lidt men lækkert” – hellere små skåle med god kvalitetsmad, end store fade med den billigste medister.
 
Undervejs i julefrokosten bør man ikke sætte al maden frem på én gang, men fylde op efterhånden, som fadene tømmes. Så slipper man for at smide maden ud, fordi den har stået for længe fremme.
 
Man kan også tænke kreativt og give give gæsterne en doggybag med hjem.
 
Julens rester skal hurtigt ind i køleskabet eller fryseren og bruges i nye retter.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu