ANNONCE

Julemand medbragte død

26. december 2020 21:17 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Superspreder klædt ud som julemand.

Julemand medbragte død
En mand klædt ud som julemand var superspreder på plejehjem. Manden på billedet har ikke noget med sagen at gøre. ARKIVFOTO: Scanpix

18 beboere på et plejehjem i Belgien er nu døde efter et tiltag, der skulle løfte stemningen lidt. Belgien er hårdt ramt af Covid-19 med enormt mange smittede og døde som følge af pandemien. På plejehjemmet i byen Mol gik det helt galt.

Mens de fleste lande indfører strenge begrænsninger for besøgende på plejehjem for at holde coronavirus væk fra de mest sårbare personer i samfundet, så havde plejehjemmet i byen inviteret en mand klædt som julemand indenfor, skriver belgiske VRT.

Problemet? Manden var tilsyneladende såkaldt superspredet, og den lokale smitteopsporing har i skrivende stund fundet frem til 121 beboere og 36 ansatte, der er bekræftet smittet med Covid-19, der kan udvikle sig til en hård omgang for gamle og syge.

Besøget fandt sted 6. december, og udbruddet er nu så slemt, at det er mere eller mindre ude af kontrol. De kommende dage kan ifølge byens borgmester Wim Cayers blive endnu værre. Han kritiserer plejehjemmets ledelse for den dødsensfarlige beslutning.

I Belgien er knap 640.000 mennesker bekræftet smittet, og 19.000 er døde. I et land med knap 11,5 millioner indbyggere.

For god ordens skyld bør det nævnes, at manden var klædt ud som Sankt Nikolaus og havde sin hjælper Svarte Piet med.  Det var også forklaringen på datoen. Det er nemlig den hollandske Sankt Nikolaus’ dag. Altså var han ikke klædt ud som julemanden, som vi kender ham.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu