ANNONCE

Julen er også højtid for uhørt stort madspild

20. december 2011 10:25 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Julen er også højtid for uhørt stort madspild
Billede mangler

Julen er nærmest synonym med mad – masser af mad.
Desværre betyder det det også, at en masse mad ender i skraldespanden.
 
Ifølge organisationen Landbrug og Fødevarer smides der i julemåneden mad ud for cirka 1000 kroner pr. familie – eller for et beløb svarende til 1,6 milliarder kroner.
 
”Det er et chokerende højt tal, der understreger, at vi er nødt til at skride ind. For det er ikke alene dårlig husholdningsøkonomi, det er også et unødvendigt spild af ressourcer og skidt for miljø og klima”, siger Christel Schaldemose, S-medlem af Europa-Parlamentet, og fortsætter:
 
”I Europa-Parlamentet arbejder vi på at reducere madspildet på europæisk plan, så færre fødevarer havner i skraldespanden. Vi har blandt andet brug for en klarere mærkning, der tydeligt skal vise forbrugerne, hvor længe et produkt kan anvendes. Vi skal også gøre det lettere for virksomhederne at planlægge deres indkøb og få solgt ud af deres varer. Og sidst men ikke mindst skal vi sætte ind med oplysning. Vi skal have gjort det klart for forbrugerne, at det koster, hver gang vi kasserer det tørre rugbrød og den slatne agurk – både på husholdningsbudgettet og for miljøet.”

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu