ANNONCE

Julen går op i flammer: Sådan undgår du det

20. december 2020 19:35 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Brandvæsenet plejer at have travlt i julen, når de levende lys bliver fundet frem i de danske hjem.

Julen er hjerternes fest, hvor man mødes fra nær og fjern – hvis altså coronapandemien tillader os det i året 2020. For mange er december også lig med julegaveindkøb og normalvis også julefrokoster, men for brandvæsenet er julen også en af de højtider, der giver allermest travlt.

Hos Beredskabsstyrelsen slår man gerne et slag for, at flere danskere bliver opmærksom på, hvordan man kan højne brandsikkerheden i hjemmet. Ifølge Beredskabsstyrelsen topper antallet af brande i private hjem i vintermånederne, og stearinlys er faktisk ikke eneårsag til de mange brande.

Beredskabsstyrelsen skriver, at knap en tredjedel af de brande i private hjem, der opstår utilsigtet, som brandvæsnet rykker ud til om året, er opstået i køkkenet i forbindelse med madlaving.

I galleriet øverst kan du se en lang række gode råd til at højne brandsikkerheden i hjemmet.

Tjek udstyret

De hyppige brande i julen er derfor også en god anledning til, at man lige får kigget nærmere på det brandudstyr, som man har udstyret hjemmet med.  Hvis man har røgalarmer installeret i hjemmet, er december derfor også en god anledning til at finde ud af, om de faktisk virker.

– Det er helt oplagt at bruge denne her periode til at anskaffe sig røgalarmer og tjekke batterierne i dem, hvis man allerede har dem i hjemmet. Derudover bør man være ekstra opmærksom på at holde levende lys i god afstand fra gran, juledekorationer og gardiner, da det ofte er den kombination, der er årsag til brande i december, siger Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige Forsikring, i pressemeddelelsen, fra Gjensidige Forsikring.

Ved at bruge tid på at sikre sig, at udstyret er i orden – og samtidig følge Beredskabsstyrelsens råd, så er der også god grund til at slappe mere af i julen, når man ved, at brandrisikoen er minimal.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu