ANNONCE

Livsfarligt julepynt

13. december 2020 19:09 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Dyrenes beskyttelse udsender advarsel op til jul

Livsfarligt julepynt
En juletræsstue kan være en farlig omgang for en kat at færdes i. Genrefoto.

Når juletræet står med sin pynt, er det vigtigt for katteejere, at de ved, hvor farligt den slags kan være for et kæledyr.

Dyrenes Beskyttelse skriver i en pressemeddelelse, at man ikke behøver at opgive at pynte op til jul, hvis man har en kat, men at man skal være forsigtig.

Man skal blandt andet være opmærksom på, at der findes forskellige former for julepynt, som en kat vil finde særligt spændende.

Pas på gavebåndet

Hvis man bruger gavebånd, er det eksempelvis vigtigt at holde det fra katten, da gavebånd kan være meget skarpe og derfor skære katten i munden. Det er derfor en god idé først at lægge gaver under træet, når alle er samlet juleaften, og man kan holde øje med, at katten ikke kommer for tæt på dem. Gavebånd er ikke det eneste, katte ikke må komme for tæt på.

“Katte elsker at tygge på fehår, sølvglimmer, gavepapir og andet indpakning. Det kan være en smertefuld historie for katten at få fjernet den slags fra maven eller svælget, og en dyr omgang for katteejeren,” skriver Dyrenes Beskyttelse.

Giftige sager

Derudover skal man passe på med de planter, man tager ind i sit hjem i forbindelse med julen. Dyrenes Beskyttelse skriver, at løg- og potteplanter kan være giftige for en kat. Det samme gælder for bær fra kristtjørn og mistelten og de røde bær på taks.

 

Selve juletræet og det, der hænger på det, kan også være både spændende og farligt for en kat. Dyrenes Beskyttelse anbefaler, at man kun har levende lys tændt, når man kan holde øje med, at katten ikke kommer for tæt på, og man skal også sikre sig, at eksempelvis julekugler ikke falder ned og går i stykker. Det kan være smertefuldt at træde på, også for katte.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu