Juleshopping i udlandet: Her får du mest for dine penge

9. december 2016 06:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Hver tiende dansker overvejer at tage på juleshopping i udlandet. Se her, hvor du får mest for pengene i forhold til sidste år.

Juleshopping i udlandet: Her får du mest for dine penge
London er en af danskernes mest populære juleshopping-byer. Og i år er det ekstra billigt på grund af pundets svækkelse i forhold til den danske krone i kølvandet på briternes ønske om at forlade EU. Foto: Colourbox.com/free

Juleshopping: Har du planer om at kombinere en storbyrejse med indkøbet af julegaver, er det ikke helt uvæsentligt, hvor du får mest for dine sparekroner.

Og vælger du som mange andre danskere at hoppe på flyveren til London for at fylde kufferten med gaver i en voldsom omgang juleshopping, får du lige nu 17,3 procent mere for dine danske kroner i forhold til sidste år.

Det viser et indeks over valutakurser og inflation i 22 klassiske rejselande, som Spar Nord har foretaget for Ritzau Fokus på baggrund af data fra Bloomberg og Datastream.

Derfor er London billig

– Den svækkelse af pundet, der er kommet på ryggen af briternes ønske om at forlade EU, har gjort, at det er 17 procent billigere for en dansker at tage på juleshopping i Oxford Street i år i forhold til sidste år, siger chefstrateg i Spar Nord Christian Mose Nielsen.

Købekraften er udregnet ved at se på kurserne for de enkelte valutaer i forhold til den danske krone per 30. november i år i forhold til sidste år. Samtidig har Spar Nord fraregnet udsving i inflation i forhold den danske ditto.

Ud over en julerejse til London eller andre engelske storbyer kan de danskere, der vælger at tage turen over Øresund, også glæde sig over en større købekraft, som kan gøre årets juleshopping til en ren fornøgelse – i hvert fald ud fra et økonomisk synspunkt.

Over for den svenske krone har danskerne nemlig fået 5,1 procent mere købekraft.

Billigst i Egypten

Listen toppes af Egypten, hvor en devaluering har svækket det egyptiske pund med 57 procent i forhold til den danske krone. Fraregnet en skyhøj inflation på 13 procent ender den øgede købekraft fra et dansk perspektiv på 43,7 procent.

Nummer to på listen er Mexico, hvor danskerne får 17,8 procent mere for sparekronerne i forhold til for et år siden.

Hver tiende dansker overveje at købe julegaverne i udlandet i år, viser en undersøgelse, som rejsearrangøren Apollo har foretaget blandt 1.000 danskere på tværs af landet.

Og her topper de tyske byer Flensborg og Lübeck sammen med London som de byer, hvor flest danskere forventer at drage på juleshopping. Samtidig er der et stigende salg af rejser til lunere himmelstrøg i Barcelona og Rom.

Fakta

Her får du færrest julegaver for pengene

Beregningerne er lavet i forhold til, hvis du købte julegaver i samme land sidste år:

– USA: – 0,1 procent.

– Spanien: – 0,1 procent.

– Ungarn: – 0,2 procent.

– Tjekkiet: – 0,2 procent.

– Portugal: – 0,3 procent.

– Australien: – 3,4 procent.

– Norge: – 4,2 procent.

– Forenede Arabiske Emirater: – 4,6 procent.

– New Zealand: – 7,1 procent.

– Japan: – 7,6 procent.

– Sydafrika: – 8,8 procent.

Kilder: Spar Nord, Bloomberg, Datastream.

Direktør i Dansk Rejsebureau Forening Lars Thykier bekræfter billedet af, at det er de europæiske storbyer, der hitter før jul.

– Nogle tager også til New York. Men ellers er det udelukkende de europæiske storbyer, vi tager til for at købe julegaver – London, Paris, Berlin, Malmø. Og så naturligvis julemarkederne i Nordtyskland, siger han.

Juleshopping i London

Er du til den helt traditionelle juleshoppingtur til London, så har vi her under samlet en række fif til gode markeder, der er værd at besøge.

Fra slutningen af november popper der nemlig rigtig mange traditionelle og alternative julemarkeder op over hele London – og her er der masser af gode tilbud på julegaver.

Cologne Christmas Market
En ”kopi” af de traditionelle tyske julemarkeder. Smukt julestads, lækre delikatesser og godter og masser af gaveidéer – og så naturligvis honningkager og glühwein (glögg). Derudover afholdes der desuden Christmas Chocolate Festival, og Real Food Christmas Market.
Southbank Center, Belvedere Road, SE1.

Greenwich Christmas Market
1 måned før jul tilføjes ”Christmas” til navnet på det, der normalt blot hedder Greenwich Marked, og det kendte marked bliver til et London julemarked. Sammen med navneændringen ankommer også alle de lækre julevarer indenfor kunsthåndværk, antikviteter, gaver og fødevarer.
College Approach, Greenwich.

Winter Wonderland
Som navnet antyder, bliver en del af Hyde Park lavet om til et vinter-slaraffenland i december. Udover tivoli og skøjtebane byder Winter Wonderland også på et fantastisk julemarked, Angels Christmas Marked, hvor du finder kunsthåndværk fra hele verden samt mad og varme drikke til at holde kulden lidt på afstand. Du kan finde flere detaljer om Winter Wonderland på Winter Wonderland’s hjemmeside.

Leadenhall Winter Festival
Leadenhall Market pynter sig i anledning af julen. Masser af gran, kugler og julelys gør shopping til en jule-oplevelse. Et hyggeligt, charmerende og ikke mindst traditionelt London julemarked.
Gracechurch Street, EC3.

Red Cross Christmas Fair
Det er om at være på plads, når Røde Kors afholder deres årlige London julemarked i Kensington. Her kan du i to dage købe alt til en London jul – fra flødekarameller over køkkengrej til vinterfrakker – og så støtter du samtidig et godt formål.
Kensington Town Hall, Hornton Street, W8.

Contemporary Applied Arts (CAA) Christmas Exhibition
Hvis du ønsker en virkelig unik gave til svigermor eller bare noget lækkert til dig selv, så er CAA’s London julemarked stedet at tage hen. Her udstiller (og sælger) de mest aktuelle designere og kunsthåndværkere deres værker, og hvis du selv vil prøve det kreative, afholdes der workshops for både børn og voksne, så du kan give hjemmelavede gaver til hele familien.
CAA, 2 Percy Street, W1.

Masser af hyggelig juleshopping

Rejsesøgemaskinen Travelmarket, har udgivet en netguide over hvilke byer deres brugere rangerer som de bedste til at købe julegaver i.

Her ryger New York ind som en klar nummer et mens London følger lige efter.

Men også Paris, Rom, Dublin, Wien, Amsterdam, Prag og Gøteborg er byer, som Travelmarkets brugere er vilde med, når det handler om juleshopping.

Juleshopping på tysk

Vil man helst juleshoppe tæt på Danmarks grænser, så er der rig mulighed for at opleve en utrolig julestemning tæt på den dansk-tyske grænse. Her byder gamle danske byer som Flensborg og Lübeck på masser af julehygge, gløgg, brændte mandler og selvfølgelig uendelige muligheder for at købe julegaver.

Og faktisk ligger der fem tyske byer på top-5 listen over de udenlandske byer, som danskerne forventer at købe julegaver i. Det viser en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Voxmeter for Apollo blandt 1.000 danskere fra hele landet.

De stemningsfyldte og hyggelige julemarkeder i Nordtyskland ser ud til at lokke mange af os danskere ned over grænsen. Det ser ud til, at Flensborg vil få besøg af flest juleshoppere, mens Lübeck, Hamborg og Berlin indtager henholdsvis tredje-, fjerde- og femtepladsen i år.

Fakta

Top 5: Her forventer vi at juleshoppe

Fire tyske byer er på top-5 listen over steder som danskere forventer at juleshoppe.

1. Flensborg

2. London

3. Lübeck

4. Hamborg

5. Berlin

Kilde: Voxmeters undersøgelse for Apollo blandt 1.000 danskere fra hele landet.

Og hvad vil vi danskere så købe, når vi juleshopper i udlandet? Det giver undersøgelsen også et svar på:

Fakta

Top 5: Det forventer vi at købe på juleshopping

1. Tøj

2. Madvarer

3. Oplevelser

4. Skønhedsprodukter

5. Sko

Kilde: Voxmeters undersøgelse for Apollo blandt 1.000 danskere fra hele landet.

Fakta

Her for du flest julegaver for pengene

Beregningerne er lavet i forhold til, hvis du købte julegaver i samme land sidste år:

– Egypten: + 43,7 procent.

– Mexico: + 17,8 procent.

– England: + 17,3 procent.

– Tyrkiet: + 8,6 procent.

– Sverige: + 5,1 procent.

– Cypern: + 1,6 procent.

– Bulgarien: + 1,1 procent.

– Grækenland: + 1,0 procent.

– Italien: + 0,8 procent.

– Thailand: + 0,6 procent.

– Kroatien: + 0,2 procent.

Kilder: Spar Nord, Bloomberg, Datastream.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu