Jurister beskytter universitetsforskere mod udvisning

24. januar 2013 11:46 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Jurister beskytter universitetsforskere mod udvisning
Billede mangler

Københavns Universitet har set sig nødsaget til at ansætte jurister til at tage kampen med Udlændingestyrelsen.

 

Det fortæller Vivian Tos Lindgaard, der er chefkonsulent på International Staff Mobility, til Politiken.

– Vi har på Københavns Universitet følt os nødsaget til at ansætte jurister med erfaring på området, som beskæftiger sig med at søge om opholdstilladelse, siger hun til dagbladet.

Vivian Tos Lindgaard har selv været ansat i Udlændingestyrelsen og har netop ansat endnu en jurist, som tidligere har arbejdet for styrelsen.

– Vi havde håbet med den nye regering og splittelsen af styrelsen i to, at sagsbehandlingen ville blive nemmere, men det er ikke sket. Det er både procedurerne, der er blevet mere besværlige, og sagsbehandlingen, der er blevet mere rigid, siger hun til Politiken.

Hun bliver bakket op af Enhedslistens forskningsordfører, Pernille Skipper (Ø), der mener, at sagsbehandlingen er blevet påvirket af 10 år med lovstramninger og negativ politisk opmærksomhed.

– Sagsbehandlerne er jo bange for at give en opholdstilladelse for mange. Så hellere en for lidt, siger Pernille Skipper til Politiken.

Venstres forskningsordfører, Esben Lunde Larsen, har ikke hørt om problemerne, men opfordrer ifølge Politiken universiteterne til at henvende sig til regeringen, hvis der er tale om et generelt problem.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu