Justitsministeren brugte misvisende tal

3. maj 2012 09:50 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Justitsministeren brugte misvisende tal
Billede mangler

Da justitsminister Morten Bødskov (S) i marts skamroste politiet for indsatsen mod økonomisk kriminalitet, skete det på et tvivlsomt grundlag, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.
For enkeltsager er en væsentlig del af forklaringen på, at antallet af tiltaler for bedrageri, skyldnersvig og andre former for økonomisk kriminalitet er steget gevaldigt over de seneste to år, viser en gennemgang avisen har foretaget.
– Forbryderne bør ryste i bukserne, sagde justitsministeren i marts om de mange tiltaler for økonomisk kriminalitet.
Sidste år steg antallet af tiltaler med 42 procent til 16.856, men en enkelt sag kan involvere hundredvis af tiltaler, og dermed siger tallene ikke noget om antallet af sager.
Således tegner to enkeltsager sig alene for over halvdelen af stigningen i 2011.
Derfor kan opgørelsen ikke bruges til at vurdere politiets indsats, siger juraprofessor Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet:
– Det kræver mere kvalitative opgørelser. Jeg kunne i hvert fald ønske mig, at man ikke forsøger at sminke udviklingen, uanset om det er bevidst eller ej, siger han til Jyllands-Posten.
Politiet fastholder, at indsatsen mod økonomisk kriminalitet er styrket væsentligt.
– Fængslerne er ved at bukke under, fordi det vælter ind med straffede, efter at vi har øget vores produktivitet, siger statsadvokat Svend Larsen fra Rigsadvokaten.
Justitsministeren har ingen kommentarer til Jyllands-Posten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu