Juventus spadserede videre i CL

6. marts 2013 22:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Juventus spadserede videre i CL
Billede mangler

Celtic kom til Torino for at få oprejsning, men måtte endnu engang se Juventus løbe med sejren.

Skift Celtic Park ud med Juventus Stadium i Torino, men fasthold tanken om et Celtic-hold med overtaget og et ekstremt effektivt Juventus-mandskab, der straffer skotternes ineffektivitet. Der var ikke meget forskel på kampen onsdag og det første opgør, og med en 2-0 sejr er Juventus nu som forventet klar til kvartfinalerne i Champions League med en samlet sejr på 5-0.

Celtics manager, Neil Lennon, havde inden returopgøret ikke det store håb om avancement oven på 0-3 nederlaget på Celtic Park i det første opgør.

For ham handlede det om oprejsning og om at genvinde lidt respekt i Champions League.

Det budskab så hans spillere ud til at have forstået.

Celtic kom stormende fra start og de pressede Juventus ned i eget felt. Med samme energi som i det første opgør strøg skotterne af sted over kanterne og forsøgte med flere indlæg at komme til chancer. Det blev dog, i lighed med det første opgør, kun ved forsøgene.

Lad os bare blive ved ligheden med det første opgør. For netop som Celtic havde haft deres hidtil bedste forsøg ved et langskud fra Joe Ledley, løb Juventus kort efter kontra, og slukkede endeligt det ikke eksisterende håb for Celtic.

Fabio Quagliarella afsluttede hårdt fra kanten af feltet. Det skud kunne Fraser Forster i Celtic-målet ikke holde og bolden dumpede ned for fødderne af Alessandro Matri, der scorede til 1-0, som han også gjorde i Glasgow for tre uger siden.

Celtic kørte dog på og pressede på for en udligning, mens Juventus lurede på hurtige omstillinger. Efter 35 minutter var det da også tæt på, da Gary Hooper var meget tæt på at udnytte et hårdt fladt indlæg fra Giorgos Samaras, der var tilbage hos Celtic efter han sad uden for i det første opgør.

Men igen blev det kun til lige ved og næsten for skotterne, der flere gange satte Buffon på prøve, men de måtte gå målløse til pause.

Med en samlet føring kunne man fristes til at tro, at Juventus ville køre kampen hjem på ægte italiensk maner, men efter pausen virkede det til at Antonio Contes tropper havde bestemt sig for at vise, hvem der trods alt var det stærkeste af de to hold. De kom længere frem på banen, og satte et større tryk på Celtic

Fabio Quagliarella testede endnu engang Forster i målet med farligt forsøg, men denne gang fik målmanden clearet bolden ud af farezonen.

Midt i halvlegen lykkedes det så Juventus, at lukke kampen.

Det andet mål var lidt af en perle fra Andrea Pirlo, der elegant løftede bolden over Celtics forsvar til Arturo Vidal, der inde i feltet fandt en helt fri Quagliarella, der for frit mål kunne score sit fjerde mål i turneringen.

Celtic kæmpede og kæmpede for at komme på tavlen, det blev kun til skudforsøg udefra mod et disciplineret italiensk forsvar.

Dermed blev det hverken til sejr eller oprejsnings for Celtic, der trods 180 flotte minutter ikke kunne stille meget op mod et effektivt Juventus-mandskab, der er med i bowlen, når der trækkes lod til kvartfinalerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu