Jyske unge bedre til at tage ungdomsuddannelse

15. april 2013 07:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Jyske unge bedre til at tage ungdomsuddannelse
Billede mangler

I de jyske kommuner får langt flere unge mennesker en erhvervsfaglig uddannelse. Andelen af personer med en erhvervsuddannelse i bagagen ligger på cirka 30 procent i det jyske, hvor den ligger på omkring ti procent i flere af de nordsjællandske kommuner, oplyser Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), der også konkluderer, at der er langt til målsætningen om, at 95 procent af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse.

 

Ifølge AE klarer kommuner, som ofte bliver kategoriseret som udkantskommuner på eksempelvis den jyske vestkyst og i Nordjylland, sig således bedre end hovedstadskommunerne, når det gælder om at give unge en ungdomsuddannelse. I flere københavnske omegnskommuner, på Bornholm, Lolland og Falster, Vestsjælland og på Østfyn, står flest unge uden en ungdomsuddannelse, mens færrest unge er uden ungdomsuddannelse i Midt- og Vestjylland.

Mønsteret er ifølge AE det samme, når det gælder erhvervsuddannelserne, hvor langt flere jyder får et eksamenspapir i hånden. Her får mere end 30 procent af en årgang en erhvervsuddannelse, hvor tallet i mange københavnske omegnskommuner er på omkring 20 procent.

Især i de nordsjællandske kommuner har erhvervsuddannelserne det svært. I Gentofte Kommune ligger andelen for eksempel på 8,5 procent, mens det i Hedensted Kommune omvendt ligger på omkring 37 procent.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu