ANNONCE

K: 3F må ikke blokere glade medarbejdere

28. juli 2012 15:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
K: 3F må ikke blokere glade medarbejdere
Billede mangler

De Konservative så helst, at man ikke lovgiver sig ud af konflikter på det danske arbejdsmarked.
Men partiet er parat til det, hvis ikke arbejdsmarkedets parter selv er klar til at ændre tingenes tilstand. Det fastslår De Konservatives formand, Lars Barfoed.
Dermed slutter han op i rækken af borgerlige partier, der er parat til at at forbyde blokader, som den fagbevægelsen i månedsvis har kørt overfor Restaurant Vejlegården.
– Jeg er i udgangspunktet ikke tilhænger af, at der skal lovgives om alt. Men arbejdsmarkedets parter må udvikle det danske aftalesystem, så man ikke kan blokere i den situation, siger Lars Barfoed og fortsætter:
– Og hvis ikke de kan finde ud af det, så kan det blive nødvendigt, at vi politisk går ind og beskytter den personlige frihed, siger han
Barfoeds pejlemærker for, hvornår det skal være forbudt at lave de i dag helt lovlige blokade af virksomheder, er todelt:
Hvis medarbejderne på en virksomhed for det første har tegnet overenskomst med en fagforening, og hvis de for det andet er glade for aftalen, så skal andre ikke kunne blokere virksomheden, understreger Lars Barfoed.
– Det mest krænkende i sagen om Vejlegården er jo, at medarbejderne ikke selv ønsker en anden overenskomst. De er tilfredse med arbejdsforholdene, og det går ikke at knægte det.
Spørgsmål: Er det ikke svært at afgøre, om det er medarbejderne eller blot ejeren af Vejlegården, der er tilfreds?
– Som jeg har hørt det, så er man tilfreds. Jeg synes ikke, man hører andet, for ellers må man jo gå ud fra, at de havde markeret på en eller anden måde, siger Lars Barfoed.
Spørgsmål: Er det ikke også en personlig frihed at deltage i en blokade af en virksomhed, som man mener skader lønniveauet?
– Nej, det mener jeg ikke, det er. Når der er en overenskomst, som medarbejderne er tilfredse med, så er det ikke frihed, men tyranni, at man blokerer virksomheden.
/ritzau/

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu