K: Besparelser på børnecheck totalt absurd

30. maj 2012 14:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
K: Besparelser på børnecheck totalt absurd
Billede mangler

Regeringen straffer folk, der gifter sig.
Sådan lyder det fra De Konservative efter, at regeringen har bebudet besparelser på børnechecken til velhavende ægtepar.
– Det er et totalt absurd forslag. Som Konservativ har jeg det godt med, at folk gifter sig, og det er et mærkeligt signal at sende, at man nu forskelsbehandler og straffer ægtepar, siger partiets politiske ordfører, Benedikte Kiær.
Regeringen vil save af børnechecken for de familier med indtægter på over 700.000 kroner om året.
Helt nøjagtig vil de familier få checken beskåret med to procent af den indtægt, der ligger over 700.000 kroner.
Men hvis et samboende par ikke er gift, så beregner man børnechecken ud fra, hvor meget den der modtager ydelsen tjener – typisk kvinden.
Øvelsen giver et trecifret millionbeløb i statskassen – et beløb, der dog i den store sammenhæng med et reformbudget på over 14 milliarder kroner ikke fylder det helt store.
– Det er jo i bund og grund et symbolforslag at man vil straffe dem, der tjener mere end 700.000 kroner, siger Benedikte Kiær.
Skatteminister Thor Möger Pedersen erkendte tirsdag under en gennemgang af skattereformen, at modellen “ikke er fornuftig”, men det “ikke er teknisk muligt” for Skat at beregne på samboende par.
Skatteministeren selv er i øvrigt et lysende eksempel på, hvem børnechecken rammer og frem for alt ikke rammer:
Thor Möger Pedersen tjener 1,2 millioner kroner om året i ministerhyre, hvilket er langt over grænsen på 700.000.
Men da hans kæreste, tidligere folketingsmedlem Nanna Westerbye, lever af det såkaldte eftervederlag på 600.000 kroner til vragede landspolitikere, så slipper parret for at bliver modregnet i børnechecken – svarende til 10.000 kroner om året.
Den liberale tænketank Cepos mener, at der er tale om en ekstra marginalskat, som vil få højtlønnede ægtepar med børn til at arbejde mindre, fordi det i givet fald vil medføre en mindre børnecheck.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu