ANNONCE

K: Folkeskolens eksamen skal betyde mere

14. august 2012 07:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
K: Folkeskolens eksamen skal betyde mere
Billede mangler

Folkeskolens afgangseksamen skal have større betydning. Blandt andet skal den tælle med, når eleverne skal erklæres egnede eller uegnede til ungdomsuddannelserne.
Sådan lyder en del af et udspil til at forbedre folkeskolen, som De Konservative præsenterer på partiets sommergruppemøde tirsdag.
– Der kan være elever, som af forskellige årsager ikke har fået taget sig sammen i løbet af et skoleår, som vil kunne rette op på en utilfredsstillende egnethedsvurdering ved at give den en ordentlig skalle til eksamen, forklarer uddannelsesordfører Mai Henriksen.
Når eleverne går til eksamen i dag, har de været igennem egnethedsvurderingerne til ungdomsuddannelserne. Det betyder, at eksamen indtil videre har været symbolsk uden praktisk eller reel værdi.
Det nye forslag vil ifølge Konservative give eleverne mulighed for at yde en ekstra indsats og blive belønnet for den.
– Jeg forestiller mig, at det indgår som supplement til vurderingerne, hvor man kan forestille sig, at man kan tilkæmpe sig nogle flere point, hvis man giver den en rigtig skalle og virkelig viser, at man kan, forklarer Mai Henriksen.
Forslaget får opbakning fra Danske Skoleelevers formand, Vera Rosenbeck, som mener, at afgangsprøven i dag grænser til at være fuldstændig meningsløs. Dog understreger hun også, at det kræver, at afgangsprøven ændres, så den giver mening for eleverne.
– Vi skal ikke længere bedømme dig på, om du kan sætte dig, terpe en bog og derefter repetere den for lærer og censor. I stedet skal laves et forløb, der giver mulighed for at bruge den viden, du har fået i løbet af dine ti års skolegang, siger Vera Rosenbeck.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu