K frygter »farligt venstreorienteret eksperiment« i København

14. februar 2013 07:27 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
K frygter »farligt venstreorienteret eksperiment« i København
Billede mangler

Der er tale om et »farligt venstreorienteret eksperiment«, når en række borgmestre i København vil bruge akutjobordningen i yderste potens og ansætte langtidsledige, selv om de er dårligere kvalificeret end andre ansøgere.

 

Det mener de Konservatives leder i Borgerrepræsentationen i København, Rasmus Jarlov (K).

»Kommunen eksisterer kun af én eneste grund: For at give skatteyderne en god service. Det kræver, at man ansætter de dygtigste ansøgere,« siger han i en pressemeddelelse.

Rasmus Jarlov frygter, at kommunen vil blive ineffektiv, dyr og dårlig, og at den vil miste prestige som arbejdsplads, hvis det ikke er den bedste, der bliver ansat.

»Det er et farligt venstreorienteret eksperiment i godhedens navn, som jeg kraftigt vil advare imod,« understreger Rasmus Jarlov.

Socialborgmester Mikkel Warming (Ø) har ifølge Politiken indskærpet over for de ansatte i sin forvaltning, at de ved besættelse af midlertidige stillinger skal foretrække en langtidsledig, selv om han eller hun måske ikke er den bedste til jobbet. Det bakker børne- og ungeborgmester Anne Vang (S) og sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) op om, mens kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) ikke vil forskelsbehandle på den måde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu