K kræver københavnske skattelettelser

8. marts 2013 10:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
K kræver københavnske skattelettelser
De kommende ti år ventes Københavns indbyggertal at vokse med 10 procent.

De rutter ikke ligefrem med pengene i Københavns Kommune, hvor man ifølge en opgørelse fra Altinget.dk har sparet ikke mindre end ni milliarder kroner op.

 

Det er penge, der bør sendes retur til københavnerne, mener Rasmus Jarlov (K), leder af de Konservative i Københavns Borgerrepræsentation, der nu foreslår en vækstpakke med markante skattelettelser.

»Selv om København i forhold til resten af Danmark har en relativt god vækst, så sakker vi bagud i forhold til eksempelvis Stockholm. En af grundene er, at København nok er den millionby i verden, som er hårdest beskattet, og det har vi nu mulighed for meget nemt at gøre noget ved,« siger den konservative leder i en skriftlig kommentar.

Han vil skrue ned for både erhvervsafgifter og københavnernes kommuneskat.

»En nedsættelse af indkomstskatten med ét procentpoint koster eksempelvis cirka 800 millioner kroner om året, så for ni milliarder kroner kan vi lave en ganske betydelig skattelettelse. Der er absolut ingen grund til, at kommunen sparer så mange penge op,« fastslår Rasmus Jarlov.

Det er ikke første gang, at Jarlov kræver skattelettelser i den økonomisk velpolstrede kommune, men det er vedholdende blevet afvist af flertallet med overborgmester Frank Jensen (S) i spidsen.

I dag betaler københavnerne 23,80 procent i skat til kommunen. Det er mindre end landsgennemsnittet, men mere end i nabokommuner som Tårnby, Frederiksberg, Herlev og Gentofte.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu