K truer med at forlade folkeskoleforhandlinger

19. marts 2013 03:50 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
K truer med at forlade folkeskoleforhandlinger
Billede mangler

Regeringens planer om en helddagsskole har allerede mødt en vis modstand og nu melder også de Konservative ud, at de ikke vil være en del forhandlingerne om en ny folkeskole, hvis regeringen griber ind i konflikten mellem Kommunernes Landsforening og lærerne, skriver DR.DK.

 

De Konservative vil bruge deres vetoret og melde sig ud af forhandlingerne, siger partiformand Lars Barfoed.

»Vi vil ikke være med til at bruge skolepolitikken til, at staten skal styre mere af familiernes liv,« siger Lars Barfoed til DR Nyheder.

»Vi i de Konservative ønsker ikke at blande os i en konflikt mellem arbejdsmarkedets parter. Det vil være at lege med ilden, hvis en regering begynder at tage parti for den ene eller den anden part i en konflikt. Der skal man forholde sig helt passiv som politiker,« siger Lars Barfoed.

21Søndag kunne i aftes afsløre, at der har været et meget tæt parløb mellem KL og regeringen for at få lærerne til at undervise mere.

Også Dansk Folkeparti har meldt ud, at man ikke vil deltage i skoleforhandlingerne, hvis regeringen griber ind i forhandlingerne, hvor lærerne lige nu står til lockout fra efter påske.

Et sidste forsøg på at nå en aftale om en ny overenskomst bliver gjort fredag, når KL og lærerne mødes i forligsinstitutionen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu