K vil genrejse mænds sædkvalitet

13. februar 2013 10:57 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
K vil genrejse mænds sædkvalitet

SÆDKVALITET: Det er et kæmpe problem, at danskerne kun får 1,7 barn per familie, når det kræver en fødselsrate på 2,1 barn per familie til at opretholde befolkningens aktuelle størrelse, og en del af problemet skyldes mænds dalende sædkvalitet. Det siger Benedikte Kiær (K), sundhedsordfører for de Konservative.

 

De Konservative vil derfor genrejse den danske mands sædkvalitet.

»Det er heldigvis et problem, vi kan gå ind og forebygge. Helt konkret skal vi se på, hvordan vi fjerner de hormonstoffer, vi omgås i hverdagen, som påvirker vores fertilitet,« siger hun.

Forskere fra Rigshospitalet i København opfordrer i en Kronik i onsdagens Politiken Folketingets politikere til at få gang i en samlet indsats for at øge oplysning og forskning på området og desuden gøre det mere attraktivt for unge mennesker at stifte familie.

S og SF mener, der skal en holdningsændring til for at få de unge til at reproducere tidligere, end de gør nu. Det er Benedikte Kiær enig i.

»Jeg kommer fra en generation, hvor vi fik tudet ørene fulde af, at man skal færdiggøre sin uddannelse, før man overvejer at få børn,« siger hun

Hun understreger, hvor vigtigt det er at oplyse parrene om, at det ikke er en selvfølge at blive gravid.

»Når parrene endelig er klar, tror de gerne, at det bare er at droppe p-pillen, og så er den der. Det er det tit ikke, netop fordi alder eller dårlig sædkvalitet spiller ind,« siger hun.

Benedikte Kiær ser frem til at tage diskussionen om problemet op med de andre partier på Christiansborg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu