K vil give kontanthjælpsmodtagere lov til at arbejde mere

12. marts 2013 14:35 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
K vil give kontanthjælpsmodtagere lov til at arbejde mere
Billede mangler

Kontanthjælpsmodtagere skal have bedre muligheder for at tjene penge ved siden af kontanthjælpen for at styrke deres mulighed for at få fodfæste på arbejdsmarkedet.

 

Sådan lyder det fra de Konservatives beskæftigelsesordfører, Benedikte Kiær (K), til Radio24syv.

De Konservative foreslår, at en kontanthjælpsmodtager kan beholde 30 kroner af hver timeløn, man tjener, i modsætning til de nuværende 15 kroner.

Partiet tager forslaget med til forhandlingsbordet, når man her til aften sammen med Venstre fortsætter forhandlingerne om en kontanthjælpsreform med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

»I dag kan man tjene lidt ved siden af efterlønnen og førtidspensionen. Vi siger, at disse grupper er så langt væk fra arbejdsmarkedet, at der ikke er nogen, der tør tage dem ind. Og sådan her kan man sige til den enkelte kontanthjælpsmodtager, at han eller hun kan prøve at stifte bekendtskab med arbejdsmarkedet nogle få timer om ugen, måske morgenarbejde. Så man viser, at man kan møde op, man får mere ud af det end i dag, og det kan være indgangen til arbejdsmarkedet,« siger Benedikte Kiær til Radio24syv.

For ikke at fastholde kontanthjælpsmodtagere på offentlig forsørgelse mener de Konservative samtidig, at ydelsen skal sættes ned.

»For alt for mange grupper kan det slet ikke betale sig at gå fra passiv forsørgelse til arbejde. Derfor mener vi, at der som minimum skal være en forskel på 2.000 kroner fra at være på passiv forsørgelse og så at være på arbejde. Men vi må bare sige, at nogle grupper slet ikke har noget kendskab til at være på arbejdsmarkedet, og da kan det her være en lille gulerod til, at de får et fodfæste hos en arbejdsgiver nogle timer om ugen,« siger hun.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu