K vil have Antorini til at kortlægge mobning af jøder

29. januar 2013 11:00 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
K vil have Antorini til at kortlægge mobning af jøder
Billede mangler

Jødiske børn bliver chikaneret i skolen i den københavnske bydel Nørrebro, og det skal kortlægges, om samme problem gør sig gældende på andre skoler. Det mener de Konservative, der vil have børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) til at igangsætte en undersøgelse af problemet.

 

– Jeg vil sammen med den konservative folketingsgruppe kræve, at ministeren redegør for, om problemet med mobning og chikane af jødiske børn findes i andre danske byer. Der findes selvfølgelig også jødiske børn uden for København, og hvis vi har en situation, hvor de ikke kan gå i den danske folkeskole, så har vi et stort problem, siger de Konservatives leder i Borgerrepræsentationen i København, Rasmus Jarlov (K).

Det konservative krav kommer, efter skolelederen på Rådmandsgades Skole på Nørrebro, Lise Egholm, har fortalt til P4 København, at hun i flere tilfælde har frarådet jødiske forældre at indmelde deres børn på Nørrebros skoler, fordi de risikerer at blive chikaneret.

– Vi har haft nogle kedelige episoder, som gør, at jeg har været nødt til at sige til nogle forældre, at det kan blive svært at have jødiske børn i det her område, fordi der er rigtig mange palæstinensere, siger hun.

Skolelederens oplevelser danner grundlag for, at Rasmus Jarlov vil have undersøgelsen til at fokusere på de jødiske skolebørn.

– Der er selvfølgelig også problemer med chikane af andre minoriteter, men når jøder ikke frit kan vælge folkeskole, så må vi konstatere, at netop den etniske gruppe er særligt udsat. Derfor vil vi med det samme bedre Christine Antorini om at igangsætte en undersøgelse, siger Rasmus Jarlov.

Han har samtidig foreslået, at man smider de chikanerende børn ud af folkeskolen, hvis deres mobberi forhindrer deres jødiske klassekammerater i at kunne gå i skole.

– Så må man fjerne børnene fra deres miljø, og så må de gå på skoler i andre bydele, hvor der ikke er den samme gruppedeling, og hvor de ikke på samme måde kan dominere den lokale folkeskole, lyder det.

Det forslag møder opbakning fra Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg (V).

– Jeg mener, at man i sidste ende må smide de børn ud af skolen, der chikanerer andre børn. Det er ikke ret og rimeligt, at man ikke kan gå i skole på baggrund af sin tro. Man må tage de her uromagere ud af skolen, og så må de flytte skole, eller i yderste konsekvens må man få dem undervist derhjemme, siger hun til TV 2 News.

Størstedelen af de danske jøder er bosat i hovedstadsområdet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu