ANNONCE

K vil ikke lave valgoplæg med Thulesen Dahl

9. august 2012 12:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
K vil ikke lave valgoplæg med Thulesen Dahl
Billede mangler

Dansk Folkeparti får ikke Konservative med på ønsket om fælles politiske løfter fra den blå blok.
Det fastslår partileder Lars Barfoed, efter DF’s kommende formand, Kristian Thulesen Dahl, har ytret ønske om et tættere blåt samarbejde.
– Jeg kan ikke forestille mig, at vi går til valg på et fælles valggrundlag med Dansk Folkeparti, siger Lars Barfoed til Ritzau.
Han påpeger, at partierne eksempelvis er uenige på skatteområdet, som Thulesen Dahl i torsdagens udgave af Jyllands-Posten fremhæver som et oplagt sted at samarbejde.
– Vi har nogle langt mere vidtgående krav til ændringer og reformer af samfundet, som betyder en relativt mindre offentlig sektor, og at flere må klare sig uden offentlige overførselsindkomster, konstaterer Lars Barfoed.
Han fremhæver også EU- og udlændingepolitik som områder, hvor Konservative ikke er enige med Dansk Folkeparti.
De to partier havde ellers et tæt samarbejde gennem fra 2001 til 2011, hvor Konservative sad i regering med Dansk Folkeparti som støtteparti.
I den periode blev de blå partier sågar beskyldt af oppositionen for at føre blokpolitik.
Og et lignende samarbejde vil sagtens kunne komme på tale igen, understreger Lars Barfoed.
– Det skal stå klart for vælgerne, at vi er nogle partier, som ønsker en borgerlig ledet regering efter næste valg, men derfor behøver vi ikke at have et fælles valggrundlag, påpeger den konservative leder.
Over for Jyllands-Posten har Liberal Alliance taget positivt imod opfordringen om tættere samarbejde, mens Venstre giver en mere tvetydig melding.
– Vi udsteder ikke løfter i tide og utide. Vi lægger et valggrundlag frem, når den tid nærmer sig.
– Der er det naturligt, at det alternative flertal kommer med klare budskaber, som trækker i samme retning på for eksempel skatteområdet, siger politisk ordfører Ellen Thrane Nørby til avisen.
/ritzau/

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu