Kabinepersonale savner respekt fra SAS

15. februar 2013 19:18 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kabinepersonale savner respekt fra SAS
Billede mangler

SAS’ kabineansatte er så utilfredse med de nye arbejdsforhold, den store spareplan fra efteråret byder dem, at de fredag valgte at gå i fagligt møde og nedlægge arbejdet.

 

Kabinepersonalet efterlyser større anerkendelse fra SAS’ side, fortæller formanden for deres fagforening CAU, Helge Thuesen.

»Det er en proces, der har været i gang siden november. Det er en udløber af det, og utilfredsheden er blevet større og større. Man føler, at man løber panden mod en mur. SAS løber fra aftaler, der er indgået. Der er ingen respekt fra arbejdsgivers side « siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Den korte arbejdsnedlæggelse førte ifølge SAS’ presseafdeling til fem flyaflysninger samt forsinkelser, som tidligt fredag aften endnu ikke er indhentet. Det håber flyselskabet at gøre i løbet af aftenen.

Der var dog også kabinepersonale, der ikke deltog i arbejdsnedlæggelsen, mens den stod på. Helge Thuesen anslår, at 300 af fagforeningens cirka 1.200 medlemmer deltog i mødet, mens en stor del var forhindret på grund af vinterferie.

Som følge af spareplanen skal kabinepersonalet gå ned i løn og arbejde længere. Det er blandt andet problematisk for de mange enlige mødre blandt kabinepersonalet, påpeger CAU-formanden.

Han mener ikke, at det er sent at begynde at protestere mod spareplanen, som SAS-medarbejderne har kendt siden efteråret.

»Det, der sker, er, at man indgår en ny aftale i november, Men den er ikke trådt i kraft endnu. Og nu ser vi fra 1. marts det første rigtige nye skema, og folk har fået et chok. Der er mange ting, der ikke er på plads. Det har været dråben, der fik medlemmerne til at sige stop,« forklarer Helge Thuesen.

Derfor ser kabinepersonalet nu frem til et møde med SAS-koncernens flyvechef, Per Schrøder, på mandag.

»Flyvechef Per Schrøder har sagt, at han vil i dialog for at se, om vi kan finde en fælles løsning på problemerne. Det lovede han medlemmerne derovre i dag,« slutter Helge Thuesen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu