ANNONCE

Kæmpe arbejdsnedlæggelse i DSB

12. december 2011 15:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kæmpe arbejdsnedlæggelse i DSB
Billede mangler

Smede, håndværkere og elektrikere i DSB er gået hjem i frustration over et dårligt samarbejdsklima i den statsejede togkoncern.
Smede, håndværkere og elektrikere i DSB er gået hjem i frustration over et dårligt samarbejdsklima i den statsejede togkoncern.
Landsformanden for FO Jernbanedrift under Dansk Metal, Flemming Rasmussen, oplyser til Newspaq, at det drejer sig om over 900 ansatte på værksteder i Århus, Randers, Fredericia og Køenhavn.
“Mine medlemmer er utrolig frustrerede over situationen på deres arbejdsplads. Vi har haft forhandlinger om lokalaftaler i trekvart år, og i sidste uge brød de sammen. Der er ikke sket noget siden, og det er det, de er frustrerede over,” siger Flemming Rasmussen.
DSB Kommunikation bekræfter over for Newspaq, at medarbejderne på værksteder er gået hjem, men ledelsen ønsker endnu ikke at udtale sig.
Flemming Rasmussen forklarer, at utilfredsheden først og fremmest drejer sig om medarbejdernes ønske til pensionen, som ledelsen har taget af bordet igen med henvisning til sparehensyn.
“De fleste steder på det private arbejdsmarked får man pension at hele sin løn. Men det gør vi ikke hos DSB. Det er vi utrolig frustrerede over. Jeg mener, at vores medlemmer har ydet en kanonindsats de seneste år, og vi har overskud på værkstederne. Så folk vil ikke blive ved med at acceptere, at medarbejderne skal undgælde for den situation, DSB er i i dag,” siger han.
De ansatte holder faglige møder på værksterne igen tirsdag morgen. Og hvis de beslutter at nedlægge arbejdet igen, så kan det lamme togtrafikken.
“Hvis ikke de genoptager arbejdet igen i morgen, så er der mange tog, der bliver nødt til at holde stille,” siger Flemming Rasmussen.
DSB’s Ledelse ventes at komme ned en udtalelse senere mandag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu