Kæmpe husbåd i fare for at vælte

28. november 2018 22:42 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Det er næppe hver dag, at man i København ser et skib have slagside. Men en kæmpe husbåd er nu i fare for at vælte.

Verdens største fyrskib, der er blevet ombygget til husbåd, er blevet ramt så hårdt af slagside, at Københavns Politi og Hovedstadens Beredskab måtte tage ud til Refshaleøen for at tjekke, at båden ikke skulle skabe en miljøkatastrofe, men i endnu højere grad for at tjekke, at ingen mennesker var i fare.

– Vi har været derude for at besigtige situationen. Men vi forlod området igen, da vi kunne konstatere, at der ikke var fare for hverken mennesker eller miljø, siger Michael Andersen, der er vagtchef ved Københavns Politi, til Newsbreak.dk.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger, så er ejeren af skibet ikke om bord.

– Der er igangsat en procedure, der skal sikre skibet, siger Michael Andersen og ifølge Ekstra Bladet er der tale om en kran, skal stabilisere skibet.

Sådan kunne det ske

Det er ikke hver dag, at man oplever et skib få slagside – og det er det bestemt ikke i København.

– Det er ikke noget, som vi ser så ofte. Det, der sker, er, at det blæser så meget, at vandet ryger ud af havnen. Det er simpelthen blevet for lavvandet, siger Michael Andersen til Newsbreak.dk.

Husbåden er langt fra ukendt, da det tidligere har medvirket i TV2-programmet ‘Mesterlige Ombygninger’ – hvor man kan se, hvordan båden på 400 kvadratmeter er blevet restaureret.

Skibet er tilbage fra 1877 og er kendt som Fyrskib No. X.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu