Kæmpe mængde farligt stof stjålet fra hospital

11. december 2018 12:52 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

En stor mængde af det farlige stof Fentanyl er blevet stjålet.

46 kasser med det farlige stof Fentanyl er blevet stjålet fra Institut for Klinisk Medicin i Aarhus N.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Østjyllands Politi fik fredag en anmeldelse fra Aarhus Universitet, der havde opdaget, at de manglede kasserne i deres forskningslaboratorium.

Stoffet er blevet stjålet på et tidspunkt mellem den 3. december og den 7. december.

Fentanyl er et stærkt smertestillende stof, som kan være særdeles farligt, hvis det ikke bliver brugt korrekt.

Derfor opfordrer Østjyllands Politi borgerne til at ringe til dem med det samme, hvis de bliver tilbudt stoffet på gaden eller på anden måde får oplysninger om, hvor det stjålne Fentanyl befinder sig.

Fakta

Fentanyl

Fentanyl er et syntetisk smertestillende stof i opioid-gruppen med en hurtigt indsættende og kortvarig virkning. Fentanyl er omkring 100 gange mere potent end morfin. Det anvendes til behandling af stærke smerter, ofte til gennembrudssmerter, og til induktion af anæstesi. Fentanyl anvendes ofte i ambulancer, hvor det er velegnet på grund af den hurtige virkning og korte plasmahalveringstid.

Fentanyl kan give en del bivirkninger i form af fx kvalme og opkast, forstyrrelser i hjerterytme, hjertebanken, ændringer i blodtrykket, muskelsammentrækninger i strubemuskulaturen eller luftrørene. Ved forgiftning ses svag eller ophørt vejrtrækning hvilket naturligvis resulterer i død.

Kilde: pro.medicin.dk og Wikipedia.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu