Kæmpe matchfixing-skandale i CL

4. februar 2013 13:44 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kæmpe matchfixing-skandale i CL
Billede mangler

Europol har afsløret omfattende aftalt spil i europæisk fodbold. Et asiatisk spillesyndikat står sammen med europæiske kriminelle netværk bag matchfixing i hidtil uset omfang, og 425 personer er mistænkt for at spille en rolle i skandalen.

50 er allerede anholdt i sagen, der vurderes at have givet et udbytte til .spillesyndikatet og andre kriminelle på omkring 60 millioner kroner.

Det gælder fodboldspillere, dommere og personer ansat på forskellige organisationsniveauer i klubber i 15 forskellige europæiske lande.

De aftalte kampe har fundet sted i Champions League og forskellige europæiske ligaer, men det er ikke kun klubkampe, der har været fiksede.

Også landskampe har været arrangeret i stort omfang, og i alt har 380 fodboldkampe været udsat for matchfixing.

– Dette er den største undersøgelse af sin art i Europa, og den har afsløret et hidtil ukendt men stort problem i europæisk fodbold, siger Europols direktør Rob Wainwright på pressemødet i Haag.

Europol har brugt de sidste 18 måneder på at efterforske matchfixing, og på et pressemøde i Holland mandag formiddag, hvor undersøgelsens konklusioner blev offentliggjort, fremgår det blandt andet, at der har været brugt bestikkelse i omfanget 15 millioner kroner. En enkelt person skal være bestukket med en million kroner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu