Kæmpe-sammenstød kvæster 28

24. februar 2013 18:27 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kæmpe-sammenstød kvæster 28
Billede mangler

Lørdag aften blev 28 personer, da 12 biler var involveret i en dramatisk kollision i et sving, som sendte vragdele op i luften og ud på tilskuerpladserne.

 

Tilskuerne var på stedet i forbindelse med et NASCAR-løb på den berømte Daytona-racerbane i Florida, USA, som søndag skal afholde løbet Daytona 500.

14 af de 28 tilskadekomne kunne behandles på stedet, mens de resterende måtte hastes til hospitalet. To personer, heriblandt en 14-årig dreng, blev meldt i kritisk tilstand efter ulykken, men søndag er begge meldt uden for livsfare.

Skaderne inkluderede blandt andet hovedtraumer samt brandskader fra de rødglødende vragdele, der blev slynget op på tilskuerpladserne.

Ulykken skete, da løbet var på sin sidste omgang, hvor en bil ramte en anden, hvilket forårsagede en kollision med de 12 biler, hvor flere af bilerne blev slynget ind i det hegn, der adskiller publikum og racerbane.

På trods af ulykken vil søndagens Daytona 500-løb alligevel blive afholdt og tilskuere, der er utrygge ved deres siddepladser, kan få en anden.

– Hvis en fan ikke er tryg ved, hvor vedkommende skal sidde, vil vi gøre, hvad vi kan for at finde nye pladser, siger Joie Chitwood III, der er formand for Daytona, ifølge Star-Telegram.

– Det er, hvad der sker. Jeg tror dog, at det er en undtagelse. Hvis man ser på vores 55-årige historie, så tror jeg, vi har en god sikkerhedsstatistik. Vi gør et godt stykke arbejde for vores fans i dag og NASCAR laver et godt løb, siger Chitwood.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu