Kæmpeguide: Alt dette bør du gøre rent hver eneste dag

22. marts 2018 21:41 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Rengøring hver eneste dag.

Del:

Dit hjem kan være base for adskillige uhensigtsmæssige bakterier og vira. Derfor er det en rigtig god idé med regelmæssig rengøring, hvis du vil undgå, at din familie eller du bliver syge.

Ifølge Rådet for Bedre Hygiejne er et dårligt indeklima guf for svampe og bakterier, som i øvrigt også kommer, hvis ikke du får gjort rent ofte nok. Derfor lyder anbefalingen fra rådet, at du lufter ud med jævne mellemrum. Rent faktisk bør du lufte ud i dit soveværelse hver eneste dag.

Af andre ting, der bør være en fast del af rutinerne, er rengøring af nogle området i dit hjem. I galleriet over artiklen her, har vi samlet en oversigt over magasinet Good Housekeepings råd til, hvad du skal rengøre hvor ofte. Overraskende meget skal rengøres hver eneste dag.

Det skal du så ikke gøre

Som en lille bonus har vi her samlet en række rengøringsfejl, mange falder i – især hvis det skal gå lidt stærkt. Men du gør det bare mere besværligt for dig selv ved at gøre sådan her:

Bruger en beskidt opvaskebørste til at gøre beskidte ting rene med. Det giver lidt sig selv, ikke? Norske Dagbladet har talt med Else Liv Hagesæther, der i mange år har været kendt som lidt af en rengøringsekspert i Norge. Hun råder folk til ikke at bruge opvaskebørsten til forskellige gøremål, der risikerer at gøre den meget beskidt, når den senere skal bruges på rigtigt køkkentøj. For eksempel bør du ikke vaske blomsterkrukker af med opvaskebørsten.

Du bør heller ikke støvsuge, før du tørrer støv af, selv om det er rart at få overstået den larmende støvsugning.

Ifølge rengøringseksperter bør du heller ikke vaske vinduer i solrigt vejr, for det er dobbeltarbejde, da solen får vandet til at tørre ind og efterlade striber på vinduerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu