ANNONCE

Kæmpespring i antal smittede

3. september 2020 14:50 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Virkelig mange nye konstateret smittet med coronavirus det seneste døgn.

Kæmpespring i antal smittede
Antallet af nye smittede har nået det højeste siden april. Foto: Scanpix

Der er registreret 179 nye smittetilfælde med coronavirus i Danmark det seneste døgn. Det er det højeste tal for et enkelt døgn siden 22. april. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI) torsdag. Her kan det også læses, at blot 12 af de nye smittede er i Aarhus, der tidligere har været hårdt ramt. Det er dog stadig en stigning – ikke i skalaen som det landsdækkende tal dog.

Henrik Nielsen, der er professor ved Aalborg Universitet, bemærker, at dagens smittetal tager “noget af et spring” i forhold til den seneste tids registrerede smittetilfælde.

– Det er et tal, der er tydeligt højere, end hvad vi har set dagligt over de seneste par uger. Det er en ret pludselig forandring, siger han.

31 af de nye smittetilfælde er registreret i Odense Kommune. Det udgør lidt over en sjettedel af det samlede antal nye smittede. En del af smitteudbruddet i Odense er på læreruddannelsen på professionshøjskolen UCL. Her er 36 studerende siden weekenden blevet testet positive for coronavirus.

Det har medført, at 1072 studerende på uddannelsen er sendt hjem, og at undervisningen de næste to uger vil foregå online. Odense er en af de tre kommuner på Fyn, der i disse dage oplever et stigende antal smittede.

I Odense er der de sidste syv dage registreret 36,7 smittede per 100.000 indbyggere. I Nordfyn kommune lyder det tal på 30,4, mens det i Kerteminde lyder 21,0. I København er næsten 40 bekræftet smittet det seneste døgn.

Torsdag er antallet af patienter, der er indlagt med covid-19 på landets hospitaler, desuden steget med 2 til 17, viser torsdagens tal fra SSI. Til gengæld falder antallet af indlagte på intensivafdeling med en til tre. Alle tre ligger i respirator. Der er ikke registreret nogle nye dødsfald med coronavirus det seneste døgn. Altså er 626 døde i Danmark.

Verden har torsdag rundet 26 millioner bekræftede tilfælde af coronavirus. Det viser en løbende optælling fra Johns Hopkins University. Det er fire dage siden, at antallet af bekræftede smittetilfælde rundede 25 millioner.

USA er det land i verden, der i absolutte tal har registreret flest smittede, siden pandemien brød ud. Flere end 6,1 million mennesker er blevet testet positive for virusset i USA. Dernæst kommer Brasilien, der tegner sig for næsten fire millioner af verdens bekræftede smittetilfælde. Indien følger lige efter med lidt under 3,9 millioner bekræftede smittede.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu