Kæmpestor Facebook-ændring: Får betydning for dig og dine venner

12. januar 2018 11:14 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Det sociale medie vil have brugerne til at bruge mindre tid på Facebook, siger produktmanager.

Kæmpestor Facebook-ændring: Får betydning for dig og dine venner
Der vil blive ændret på Facebooks nyhedsstrøm, så venner får større prioritet. Det vil ifølge Facebook selv føre til, at folk vil bruge mindre tid på det sociale medie. Foto: Dado Ruvic/Reuters

Facebook har torsdag oplyst, at det vil gennemføre store opdateringer af sit system, der potentielt får en adfærdsændrende betydning for både dig og de venner, du gennem årene har samlet sammen på det sociale medie.

Aktuelt vil tjenesten søge at at sætte familiemedlemmer og venner over kendte og fansider i brugernes nyhedsstrøm. Det vil ifølge Facebook selv føre til, at folk vil bruge mindre tid på det sociale medie.

Det kan få betydning for, hvordan vores startsider på Facebook ser ud – og stor betydning for de opslag, vi præsenteres for. Facebook vil groft sagt rydde op i den utrolige mængde affald, som startsiden har en tendens til at flyde over med.

Bringe folk sammen

Facebooks administrerende direktør, Mark Zuckerberg, har tidligere sagt, at det er en prioritet for Facebook, at man skal bringe folk tættere sammen ude i den rigtige verden. Nyheden om den nye opdatering, der vil blive rullet ud globalt i de kommende uger, skal hjælpe det mål på vej.

– Mens vi ruller dette ud, vil man se mindre offentligt indhold fra virksomheder, mærkevarer og medier på Facebook. Det offentlige indhold man ser, det skal leve op til den samme standard. Det skal lægge op til meningsfulde møder mellem mennesker, skriver Zuckerberg i en opdatering på sin egen Facebook-side.

Stifteren beskriver, hvordan firmaet har fået overvældende feedback fra fællesskabet, der begræder, hvordan virksomheder nærmest har overtaget det ellers – i tanken – sociale medie, der blev skabt for at bringe folk sammen – og for at tjene penge (lad os nu ikke være blåøjede).

Værdifuld tid

Den nye nyhedsstrøm vil blandt andet betyde, at brugernes tid på Facebook bliver mere “værdifuld”, men samtidig får det ifølge Facebook selv også en – set med økonomiske briller – speciel effekt.

– Det her er en stor forandring. Folk vil faktisk bruge mindre tid på Facebook, men vi har det godt med beslutningen, fordi det vil gøre deres tid på Facebook mere værdifuld. Det vil i sidste ende være godt for vores forretning, siger produktmanager på Facebooks nyhedsstrøm John Hegeman til AFP.

Google, Twitter og Facebook er blevet kritiseret for at tillade falske nyheder i at blive spredt til befolkningen. Det skete blandt andet forud for det seneste præsidentvalg i USA.

Facebook har indført en serie af ændringer i sit system for at tage hånd om problemet.

– Vi gør en masse for at reducere mængden af dårligt indhold på Facebook. Denne opdatering handler mere om, at vi vil styrke de ting, som folk sætter pris på, siger Hegeman.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu