Stevnsdrab: Kæreste til drabstiltalt vidner i sagen

28. januar 2013 12:55 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Stevnsdrab: Kæreste til drabstiltalt vidner i sagen
Billede mangler

Er det den tiltalte RLE, der sidste år i marts dræbte 22-årige Anders Mark Hansen på Stevns, som han er anklaget for, skjulte han det godt for sin kæreste, fortæller kæresten i Retten i Roskilde.

 

Hun havde kun været kæreste med RLE i seks måneder, da han pludselig blev anholdt og sigtet for drabet på en ung mekaniker fra samme by, Store Heddinge, på Stevns. På drabsdagen kom RLE hjem ved 17.30-18.00-tiden.

– Han er normal og afslappet, fortæller kæresten i retten om RLEs opførsel 2. marts 2012.

Hun vidste, at RLE tidligere på drabsdagen havde hentet sin bekendte, den seks år ældre fængselsfunktionær TT på hospitalet Fjorden i Roskilde, hvor han var indlagt med en svær depression. Hvad hun ikke vidste var, at RLE kørte TT til Fællesskoven, hvor den 22-årige Anders Mark Hansen dagen efter blev fundet dræbt. Hvad der præcist skete i skoven den fredag eftermiddag, ved kun RLE og TT, der begge var til stede. Men i dag beskylder de hinanden for at have mishandlet og dræbt den unge mekaniker.

Alligevel mærkede kæresten til den i dag drabstiltalte RLE intet anderledes den fredag aften. De gik i biografen som aftalt.

– Overhovedet ikke, siger hun ifølge bt.dk og ryster på hovedet.

Men på det næste spørgsmål – om hvornår hun første gang mærkede en forandring hos sin kæreste – bryder hun sammen i vidneskranken.

– Første gang, jeg mærker noget, er da vi går inde i Metro, og vi bliver ringet op og får at vide, at TT var anholdt. Jeg har jo nok læst om det i avisen, men det er ikke noget, jeg havde tænkt over.

– Hans hånd stod sådan her, siger hun og ryster sin højre hånd foran anklageren.

– Der var noget rusk ragende galt, kunne jeg se.

Stemmen bliver svag igen, da hun skal fortælle, om hun kunne forestille sig sin kæreste være involveret i et drab.

– Jeg ville ikke tro, at han nogensinde kunne have gjort det her. Han kan ikke engang finde ud af at svare mig igen. Det er mig, der står og fægter, når vi skændes, siger hun, opløst i tårer.

Hun og RLE er, trods ti måneders varetægtsfængsling i 2012, fortsat kærester i dag.

Der ventes at falde dom i sagen 4. februar.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu