Kæreste til efterlyst kvinde: -Hun har ikke gjort noget ulovligt

11. juli 2018 11:59 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Den 45-årige Tina Mørk Ustrup er efterlyst, efter hun er forsvundet med sit fire uger gamle barn. Ifølge kæresten har hun det godt, men er taget ud af landet.

Nordjyllands Politi efterlyste mandag den 45-årige kvinde Tina Mørk Ustrup, der sammen med sit fire uger gamle spædbarn er forsvundet fra deres bopæl i Hjørring.

Hjørring Kommune er bekymret for barnets trivsel, sundhed og udvikling, lød det i efterlysningen.

Newsbreak.dk har snakket med kvindens kæreste og barnets far, John Braun, der har en anden udlægning af historien:

– Tina har ikke gjort noget ulovligt. Hun er bekymret for sine børns ve og vel, siger John Braun til Newsbreak.dk.

Oplever en klapjagt fra kommunens side

Parret oplever, at der helt fra før det fire uger gamle barns fødsel har været en forudindtaget holdning fra Hjørring Kommunes side. En holdning, parret mener stammer fra en OCD-diagnose, Tina Mørk Ustrup fik for ti år siden:

– Mens hun havde det allerværst fik hun lavet en undersøgelse, hvis konklusion var, at hun følelsesmæssigt ikke kunne være der for sine børn, men alt det basale havde hun fuldstændig styr på, siger John Braun.

Derefter gennemgik Tina Mørk Ustrup flere år med terapi, og blev ifølge John Braun raskmeldt. Hun blev skilt fra sin daværende mand, som hun har syv børn med. Syv børn, som hun ifølge John Braun stadig ser.

Hun mødte John Braun, og de fik for snart tre år siden en søn sammen. Da sønnen startede i vuggestue begyndte det imidlertid at gå skævt.

– De sagde nede i vuggestuen, at der var noget med Silas’ sprog, og at de kunne søge nogle midler. Så kom der en underretning en dag, hvor de sagde, han var bagud med sit sprog og sin selvkontrol.

Fra da af føler John Braun og Tina Mørk Ustrup, at de har været jaget af kommunen, selv om deres søn ifølge parret klarede sig godt. Han havde rykket sig et halvt år på en måned, fik de at vide.

Frygter at kommunen vil tvangsfjerne børnene

Da Tina Mørk Ustrup for en måned siden føder parrets andet barn, bliver de derfor sat under skarpt opsyn fra kommunens side. Kommunens familiebehandlere kommer dagligt, og de besøger ofte sundhedsplejersken.

Ifølge John Braun er det hele tiden foregået med truslen om en tvangsanbringelse lurende over hovedet, så parret har fulgt de anvisninger, der er blevet givet.

Det går godt. Men det ændres efter en kontrovers med familiebehandlerne, som ifølge John Braun har givet uklare anvisninger. Efter kontroversen føler parret, at kommunen vender sig imod dem.

Torsdag i sidste uge kulminerer det hele. Besøgene fra kommunen, der holder øje med, om barnet kan holde øjenkontakt med forældrene, er intensiveret. Og parret kan inden næste besøg mærke, at noget er galt:

– Der var noget der sagde os, at noget ikke var i orden. Vi havde en fornemmelse af, at noget var ravruskende galt. Så Tina vælger at gå herfra med den lille lige inden de kommer. Og ganske rigtigt, de kom sammen med to politifolk.

– Så Tina har forladt landet. Hun var så træt af det. Hun har ikke gjort noget ulovligt. Hun er bare blevet træt af det danske system og den måde, kommunen har behandlet hende på, siger John Braun.

Newsbreak.dk har været i kontakt med Tina Mørk Ustrup over email, der bekræfter John Brauns udlægning af sagen.

Hos Hjørring Kommune henviser man til kommunens tavhedspligt ved enkeltpersoners private forhold, og udtaler sig ikke om sagen.

Politiet opretholder efterlysningen

Nordjyllands Politi opretholder fortsat efterlysningen af Tina Mørk Ustrup og hendes fire uger gamle spædbarn. Vi bringer efterlysningen herunder:

Nordjyllands Politi efterlyser den 45-årig kvinde Tina Mørk Ustrup og hendes fire uger gamle spædbarn, der begge er forsvundet fra kvindens bopæl i Hjørring.

Hjørring Kommune er bekymret for barnets trivsel, sundhed og udvikling, og derfor efterlyser politiet nu kvinden og barnet i pressen.

Tina Mørk Ustrup beskrives som:
* Kvinde, 45 år, ca. 170-175 cm høj, langt krøllet hår. Særlige kendetegn: mindre piercing ved underlæben og mindre piercing ved næsen.

Hvis man ved, hvor kvinden opholder sig, eller man ser hende eller blot har andre oplysninger i sagen, så skal man straks ringe til Nordjyllands Politi på telefon: 114.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu