ANNONCE

Kaj har coronavirus: Føles som forkølelse

4. marts 2020 18:33 | Af: Newsbreak.dk

– Jeg håber, at kammeraterne kan gå på indkøb og sætte posen udenfor, siger Kaj J. Skipanes, som er den første på Færøerne, der er smittet med coronavirus

Kaj har coronavirus: Føles som forkølelse
Kaj J. Skipanes er den første fra Færøerne, der har fået konstateret coronavirus. Foto: Sosialurin/Privat

Det var tirsdag klokken 18, at Kaj J. Skipanes i Torshavn på Færøerne blev undersøgt for coronavirus, og klokken 7 onsdag modtog han beskeden om, at han var den første på Færøerne, der er smittet med coronavirus. Det skriver Sosialurin.

–  Jeg har fået besked på at blive hjemme, men det er ikke lige det, jeg har lyst til. Jeg kan bedst lide at være blandt folk, siger Kaj J. Skipanes.

Artiklen fortsætter under videoen

Kaj J. Skipanes og familien kom hjem med Atlantic Airways direkte fra Paris til Vagar Lufthavn på Færøerne mandag 24. februar. Så begyndte dagligdagen, og de gik på arbejde, i skole og børnehave. Ikke før lørdag aften begyndte Kaj J. Skipanes at føle sig syg.

Føles som forkølelse

–  Jeg følte mig kold og havde det ikke så godt. Denne uge har jeg ikke været på arbejde. Jeg har ikke feber, og jeg har ikke haft hoste, men bare været kold. Jeg vil kalde dette en almindelig forkølelse. Hvis dette med coronasmitten ikke var opstået, så var jeg på arbejde i dag, siger Kaj J. Skipanes.

–  Det var i går, at nogen, som havde været til kongressen i Paris, ringede min kone op og fortalte, at andre, som havde været på kongressen, var smittet med coronavirus. Da jeg fik denne besked, måtte jeg lade mig undersøge, siger Kaj J. Skipanes.

Prøven var positiv

Han blev undersøgt tirsdag klokken 18 på parkeringspladsen uden for Landssygehyset i Torshavn. Spytprøver blev taget.

– I morges klokken syv blev jeg ringet op om, at prøverne var positive. Nu bliver konen og børnene undersøgt.

Håber på hjælp

Familien er i karantæne i 14 dage. Både Kaj, konen og børnene skal vær hjemme i denne periode, og ingen skal komme på besøg.

– Jeg har fortalt embedslægen, hvem jeg har været i forbindelse med, siden jeg kom hjem igen, og som jeg forstår, så kontakter han de folk, og de skal nok også i karantæne, siger Kaj J. Skipanes.

Nu hvor de skal blive hjemme, er der andre, der må hjælpe, så de ikke mangler mad.

– Jeg håber, at kammeraterne kan gå på indkøb og sætte en pose udenfor, som vi kan hente, siger Kaj J. Skipanes og griner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu