ANNONCE

Nu kan du blive blitzet på en helt ny måde

26. januar 2021 14:40 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

På samme måde, som hurtige bilister blitzes af stærekasser, skal kameraer fange dem, der kører over for rødt

Bilister, der kører over for rødt, kan snart blive blitzet i lyskryds i Aarhus.

Det vil ske som en del af et forsøg, hvor man i første omgang vil teste med kameraer i særligt udfordrede kryds i Aarhus.

Transportministeren og justitsministeren har nedsat en arbejdsgruppe, der skal indsamle erfaringer fra de såkaldte rødkørselskameraer. Det oplyser Transportministeriet.

Når forsøget er sat i gang, vil de trafikanter, der kører over for rødt, blive blitzet og få tilsendt en bøde på samme måde, som det i dag sker ved hastighedsovertrædelser på strækninger med en stærekasse.

Vejdirektoratet sidder for bordenden i arbejdsgruppen, men Aarhus Kommune, Rigspolitiet og Østjyllands Politi vil også deltage.

Ministre følger projektet

Både justitsminister Nick Hækkerup (S) og transportminister Benny Engelbrecht (S) ser frem til at følge projektet.

– Vi skal ikke acceptere, at der er bilister, der tilsidesætter andres liv og sikkerhed ved at opføre sig dybt uansvarligt i deres biler.

– Trafiksikkerhed er et af mine fokuspunkter, men vi har endnu ikke mange erfaringer med rødkørselskameraer, og derfor ser jeg frem til resultaterne fra arbejdsgruppens første forsøg fra Aarhus, siger Benny Engelbrecht i en meddelelse fra ministeriet.

Klik videre i galleriet ovenfor og se 17 forseelser, der giver et klip i kørekortet.

Fakta

Hvordan fungerer klippekortet?

Her kan du få styr på, hvordan systemet med klip i kørekortet hænger sammen:

  • Et klip er i virkeligheden en elektronisk registrering af din lovovertrædelse. 3 klip inden for 3 år medfører, at du får frakendt kørekortet betinget og skal bestå en ny teori- og køreprøve for at beholde dit kørekort.
  • Hvert klip slettes først, når der er gået tre år.
  • For nye bilister skal der kun to klip i kørekortet til, før man får kørselsforbud.
  • Du kan godt få flere klip på én gang. Hvis du fx både kører for stærkt og over for rødt, så får du to klip. Begår du tre forseelser samtidig, får du tre klip og dermed frakendt kørekortet betinget.
  • Hvis du får fire eller fem klip på én gang, vil de første tre forseelser medføre en betinget frakendelse af kørekortet. Den 4. og 5. forseelse tæller med som de første to klip i en ny treårig periode.
  • Får du seks klip på én gang, får du frakendt kørekortet ubetinget, i en periode retten fastsætter

Kilde: Rådet for Sikker Trafik

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu