Kammeradvokatens monopol er brudt

7. februar 2013 11:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kammeradvokatens monopol er brudt
Billede mangler

Kritik af blandt andet størrelsen på salærer hos Advokatfirmaet Poul Schmith, som er fast advokat for staten, har nu medført, at regeringen har indgået en aftale med Venstre om, at der fremover kan anvendes flere advokatkontorer.

 

Sådan lyder det fra Venstres folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V), der allerede i efteråret 2012 fremsatte et beslutningsforslag om at sende statens advokatopgaver i udbud.

»Det er glædeligt, at visse af statens advokatopgaver fremadrettet kan varetages af flere kontorer. Det kan være med til at sikre arbejdspladser i provinsen, og samtidig bliver det sikret, at staten får den bedste advokatbistand til den bedste pris,« siger Preben Bang Henriksen (V).

Samtidig sikrer den nye aftale ifølge Venstre også langt større gennemsigtighed i forbindelse med Kammeradvokatens priser, ligesom at regninger fremover skal være »klare, overskuelige og kontrollerbare«, hvilket tilsyneladende ikke har været tilfældet med den nuværende faste Kammeradvokat.

Samtidig kan staten med den nye aftale også komme til at spare mange transportudgifter, da lokale sager nu kan blive ført af lokale advokater.

Monopolbruddet er blandt andet en konsekvens af dagbladet Politikens historier om, at Advokatfirmaet Poul Schmith, som i 75 år har haft eneretten til at stå for statens retssager og lignende, i 2011 fik et overskud på 80 millioner kroner ud af en samlet omsætning på knap 400 millioner kroner, hvoraf størstedelen kommer fra svært gennemskuelige og alt for høje regninger til staten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu