Kamp til stregen om Bendtners plads

5. februar 2013 22:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kamp til stregen om Bendtners plads
Billede mangler

Det kan være, at omgivelserne kan inspirere Morten Olsen til at tænke store tanker.

For det kan godt være, at Skopje ikke er verdens største hovedstad i verdens største land, men bevidstheden om egen historie dukker op overalt i form af storladne statuer af Aleksandar den Store og hans far Philip den 2.

Statuer på bl.a. på det centrale torv og selv i lufthavnens ankomsthal, en lufthavn, der naturligvis hedder Aleksandar the Great Airport.

Og da det danske landshold tirsdag aften trænede forud for testkampen mod Makedonien onsdag aften, var det på det nye nationalstadion, Philip den 2. Arena.

Morten Olsen har brug for inspirationen.

Testkampen mod Makedonien skal landstræneren nemlig bruge til at besvare de positionsmæssige spørgsmål, der står åbne, så han med ro i sindet kan se frem mod de to altafgørende VM-kvalifikationskampe i marts.

Det drejer sig primært om den centrale midtbane, hvor William Kvist har karantæne mod Tjekkiet i marts, og angriberpositionen da Bendtner er ude med en skade.

Og sekundært om målmandspositionen, hvor Kasper Schmeichel skal afprøves i Makedonien.

Mens positionen som Zimlings makker på midtbanen sandsynligvis snuppes af AGFs Casper Sloth, kunne det godt ligne en duel om angriberpositionen mellem Andreas Cornelius og Nicklas Pedersen.

Førstnævnte havde en god ligalandsholdstur og er derfor favorit til at starte inde, men Nicklas Pedersen er i storform med 10 mål i 15 kampe i Mechelen.

– Jeg føler bestemt, at jeg er klar til at starte inde. For mig er det en stor chance, der kan komme nu, og den vil jeg naturligvis gerne gribe, men det kræver også, at jeg kommer på banen. Hvis jeg får chancen, så har jeg tænkt mig at tage den, siger Nicklas Pedersen.

Det samme har FCKs unge målstormer, Andreas Cornelius.

– Jeg forventer, at jeg tager chancen, hvis jeg starter inde. Jeg føler jo helt klart, at jeg er god nok, så det gælder bare om at vise det. I og med der er så meget kamp om pladserne oppe foran, så ville det være godt at spille en god kamp hernede, så man netop vil være i spil til kampene i marts, siger Cornelius.

Begge angribere er relativt uerfarne i landsholdsregi, men Nicklas Pedersen har spillet flere kampe i rødt og hvidt, og så har han – med egne ord – aldrig været bedre.

– Målmæssigt er det jo min bedste sæson nogensinde, og spillemæssigt har det også været rigtigt godt, siger Pedersen og uddyber:

– Jeg tror, det kommer nu, fordi jeg har fået lov til at spille 90 minutter hver gang, og så har jeg spillet forreste angriber, siger han.

– Endelig har jeg fået lov til at træne mindre i forhold til i Groningen, hvilket har gjort at jeg har været helt klar. Det er vigtigt for mig at træne lidt mindre for at være klar til weekenden, for det gør, at jeg kan komme ind i en rytme, hvor jeg kan være 100 procent i weekenderne. Og det har jeg virkelig været i denne sæson.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu