Kampe blusser op på trods af våbenhvile

12. april 2012 21:11 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kampe blusser op på trods af våbenhvile
Billede mangler

Den våbenhvile, som blev indgået mellem oprørere og den syriske regering klokken 6 i morges (torsdag, dansk tid, red.), ser ud til at være blevet brudt efter få timer.
Det beretter adskillige internationale medier.
Ifølge de syriske oprøreres politiske organ, Det Nationale Syriske Råd, er tre civile syrere blevet dræbt af regeringsstyrker i løbet af torsdag formiddag.
Drabene fandt sted i Hama-regionen, hvor der samtidig blev foretaget adskillige anholdelser, fortæller en talsmand for Det nationale Syriske Råd.
“Vi har visuelle beviser, videoer og fotografier, som viser, at der stadig er tungt skyts i beboede områder, nogle gange er de bare blevet flyttet rundt,” siger Basma Qoudmani til Vancouver Sun.
Våbenhvilen bygger på en aftale med seks punkter, som både oprørere og den syriske regering har forpligtet sig til at overholde. Heriblandt, at alle kampe skal ophøre, og at alle soldater skal ud af de syriske byer. Det lader imidlertid til, at ingen af parterne har formået at overholde betingelserne i våbenhvilen.
The Telegraph skriver, at en officer i den syriske hær er blevet dræbt af en bombe i byen Aleppo, som samtidig sårede 24 kadetter.
På trods af de spredte kampe er FN’s særlige udsending i Syrien, Kofi Annan, positivt indstillet over for våbenhvilen.
“Syrien oplever vist et sjældent øjebliks ro,” siger Kofi Annan og understreger nødvendigheden af, at våbenhvilen opretholdes.
“Dette er øjeblikket, hvor alle syrere skal stå sammen i håbet om, at de kan begynde at hele sårene og initiere en politisk overgang til et demokratisk flerparti-system”
Kilde: The Telegraph, Vancouver Sun

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu