Kampen for at undgå lærer-lockout starter

4. marts 2013 10:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kampen for at undgå lærer-lockout starter
Billede mangler

Med fire uger til en eventuel lockout af lærerne er chefforhandlerne i Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening (KL) mødt op i Forligsinstitutionen for sammen med forligskvinde Mette Christensen at finde frem til et kompromisforslag til en ny overenskomst.

 

Lærerformand Anders Bondo Christensen var optimistisk, da han mødte pressen ved den solbeskinnede facade på Sankt Annæ Plads tæt ved Kongens Nytorv i København.

»Jeg går ikke herind, bare fordi jeg skal. Jeg går herind for at lave en aftale, og det har jeg gjort lige fra starten. Jeg har forhandlet i mange år og ved mange borde, og det er første gang nogensinde, at jeg er i forligsinstitutionen. Jeg plejer at kunne lave aftaler, og det vil jeg også prøve at gøre denne her gang,« sagde han kort for klokken 10 mandag.

KLs chefforhandler Michael Ziegler var fra morgenstunden til møde med sit forhandlingshold, inden den nye runde af forhandlinger sættes i gang.

Stridens kerne er, hvordan lærerne skal bruge deres arbejdstid. Danmarks Lærerforening hævder, at KLs forslag i sin nuværende form vil ramme forberedelsestiden og dermed svække kvaliteten i undervisningen. KL mener, at deres forslag vil normalisere lærernes arbejdstid og øge mængden af undervisning i folkeskolen.

»Noget af det, jeg frygter allermest, er, at vi ender i en situation som i 90erne, hvor hele skolen blev præget af et registrerings- og optællingstyranni. Det var et energitab for den danske folkeskole, og det har vi ikke råd til igen. Det er det, jeg hører, når vi taler om en 37 timers arbejdsuge, hvor lærerne bare skal tælle deres arbejdstid op, og det skal vi for alt i verden undgå,« sagde Anders Bondo Christensen ved indgangen til Forligsinstitutionen.

Overenskomstforhandlingerne brød sammen natten til onsdag i sidste uge. Torsdag valgte KLs bestyrelse at varsle lockout for omkring 50.000 lærere. Lockouten kan træde i kraft fra første april, hvis forligskvinden vurderer, det ikke er muligt at nå et forlig mellem parterne. Skulle der derimod være fremskridt kan den varslede lockout udskydes i to uger og forhandlingerne fortsætte.

Forligskvinde Mette Christensen stillede op til en kort fotoseance inden mødet med Anders Bondo Christensen og Michael Ziegler, men måtte – som loven foreskriver – ikke udtale sig om hverken forhandlingernes indhold eller forventede varighed.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu